sunnuntai 3. heinäkuuta 2022

Terveisiä takapihalta

Ilmat ovat olleet minulle sen verran epämieluisat viime aikoina, että ulkona ei ole tehnyt mieli päiväsaikaan suuremmin oleilla. Kävin kuitenkin nopeasti ottamassa muutaman kuvan takapihan vehreydestä ihan vaan, kun siellä niin kovin viehättävältä nyt näyttää. Alkukesä oli säiltään niin suotuisa, että täällä puolen pihaa on tuuheampaa kun ikinä vielä on ollutkaan.

Näillä paistavilla keleillä olen ollut hyvin tyytyväinen päätökseen siirtää keittiöpuutarha tänne takapihan varjoon. Täällä ovat pysyneet pikkuiset paljon paremmissa voimissa, kun vanhalla paahteisella paikallaan ikinä. Iltapäivästä varjostava talo on ollut suuri apu kasteluhoimmissa ja on riittänyt ihan vaan kerran päivässä käydä vettä suihkauttamassa viheriäisille.

Takapihalle houkutteli menemään kameran kanssa myös tämä ihanan isoksi kasvanut pioni, joka kukkii nykyään ihan harmillisen nopeasti. Nuppujen aukeamisesta ei mene kun pari päviää siihen, kun kaikista on terälehdet varisseet ja koko komeus on ohitse. Tiedä sitten johtuuko se näistä keleistä vai itse kasvista, mutta nopea täytyy olla jos tästä haluaa nauttia. Tästä linkistä voi kurkata miltä tuokin vielä pari vuotta sitten näytti, kun tätä takapihaa vasta rymsteerattiin.

Täytyy kyllä sanoa, että tämän takapihan laitto silloin pari vuotta sitten oli yksi parhaimpia päähänpistojani ikinä. Niin on ollut kivaa tätä katsella ikkunoista ja ihailla, kuinka se siellä on kasvanut ja viihtynyt ja kuinka hyvin se siellä pärjäilee ihan yksinäänkin vaikkei välillä pitkään aikaan siellä kävisi hengailemassa, muuta kun kasteluletkun kanssa keittiön ikkunasta. 

P.S. Tämän vuoden raparperinlehdet ovat kasvaneet aivan uskomattomiin mittoihin, piilottaa tällaisen ihan kohtuullisen kokoisen täti-ihmisenkin taakseen tuosta vain.

The backyard looks fine and pretty even though there's been a heat wave that has kept me mostly inside the house during daytime. The house gives shade to the flowerbeds after noon and I give water from a hose after the sunset.

4 kommenttia: