torstai 30. kesäkuuta 2022

Kuvioita kankaaseen

Minulla lojui hyllyn päällä työhuoneessa tämä muutama vuosi sitten saviaskarteluihin ostamani vanha kankaanpainantaan käytetty puuleimasin, kun tuli inspis kokeilla tehdä sillä sitä itteään, eli kankaanpainantaa, koska miksei ja siihenhän se alkujaankin kai oli tarkoitettu eikä koristeeksi.

Se on kyllä parhaat päivänsä jo nähnyt, mutta jos en välitä siitä vaan otan ilolla vastaan sen minkä se tekee ja painan itselleni kuviot sillä kankaaseen ja teen siitä jotain kivaa sitten. Mielessä siintelee jo yksi hauska idea mihin valmista kangasta voisi sitten käyttää ja sen siivittämänä kävin ilolla töihin.

Minulle on siunaantunut pakka värjäämätöntä puuvillakangasta, josta on riittänyt jo vaikka ja mihin ja siitä kävin sipaisemassa palan tähänkin projektiin. Sen alkuperäinen väri ei ollut kokeeseeni tarpeeksi viehättävä, joten säädin sitä vähän pesukonevärillä ja sain lopputulokseksi hauskan puuteribeigen kankaan. Tuosta pesukoneväreillä leikkimisestä minun täytyy kertoa teille joskus enemmän, mutta nyt painetaan ensin vähän kuvioita kankaaseen.

Ja sekös se vasta olikin jännittävää ja hauskaa puuhaa! Vanha puuleimasin teki kun tekikin jäljet kankaaseen. Olin levittänyt kankaan alle pöydälle pari kerrosta ohutta solumuovia, jotta sain painettua leimasimella tarpeeksi syvään ja värin levitin leimasimeen pienellä vaahtomuovitelalla. (Kangasvärinä käytin EMO-tuotannon kangasväriä, jota sattui lojumaan pikkupurkki nurkissa.)

Jälki leimasimesta kankaaseen oli kyllä kuin perunalla olisi painanut, mutta ihan tarpeeksi hieno, jotta siitä selvän sai. Vähän sattui roiskumaan välistä väriä levittäessä leimasimeen ja sitä myötä kankaaseenkin, mutta en antanut sen juurikaan haitata menoa vaan painelin kuviota eteenpäin minkä kerkesin. Himpun olisi ehkä välistä kannattanut katsoa, että leimasin meni ihan suoraan, mutta näin ensikertalaisena pistän senkin homman jännittävyyden piikkiin ja sitä paitsi pelkällä silmällä kohdistaminen on kyllä vähän vaikeaakin.. 

Lopputuloksesta tuli kuitenkin pienestä raidakkuudesta huolimatta varsin hauskannäköinen pala kuvioitua kangasta, josta varmasti saan tehtyä tälle söpölle asuntovaunulleni hienon istuintyynyn tai kaksi, riippuen miten tuosta riittää. Ja jos ei riitä niin nyt kun osaan niin voin sitten painaa vähän lisääkin tällaista kangasta.

I had this old wood stamp when I suddenly had an idea to try it out and make myself a nice pattern fabric. It was a little exiting but a lot of fun and and the result is just as pretty as I thought it would be even though the stamp had some real wear and tear and patina on it. 

6 kommenttia:

 1. Ku itte tekee, saa mitä sattuu tulemaan 🥰. Jos ei tee, ei saa yhtikäs mitään. Aivan ihanaa tekemistä taas, rispektiä 🤩!

  VastaaPoista
 2. Upean näköistä. Sä uskallat ja osaat 👍😍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta ei tuossa tarvinnut juuri osata tai edes kovasti uskaltaa, sen kun teki vaan :D

   Poista