lauantai 30. heinäkuuta 2022

Sorvattuja jalkoja

En voi vastustaa huonekaluissa nätisti sorvattuja jalkoja, ne ovat mielestäni vaan kaikista parasta mitä voi olla. Olenkin nyt tänä suvena ollut onnekas, kun vastaani on tullut jo nämä kolme ihanaa kalustetta, joissa maailman kauneimmat sorvatut jalat on.

Ensinnä tämä vanha pikkupöytä, jonka ostelin jo reilu kuukausi sitten Torista ihan pelkästä päähänpistosta. Se on mitoiltaan juuri tarpeeksi pieni, että se sopii vähän sinne sun tänne ja on näppärä siirrellä tarpeen mukaan minne nyt milloinkin haluaa. Tykästyin sen muotoihin ja totesin, että siitä tulee oivallisen tyyliin sopiva apupöytä tähän huusholliin. Se on nyt vielä istuksinut minulla kasvihuoneessa odottelemassa sillä sen kansi on vähän käyrä ja kostea ilma avittaa sen oikaisussa. 

Alkukesästä löysin myös tällaisen jo vähän kulahtaneen puutarhapöydän, jossa myöskin ihanat sorvatut jalat. Näitähän saa myös uutenakin, mutta hinnat ovat lompakolleni aika suolaiset ja väri ehkä vähän liian fiini tähän miljööseen, mutta tässä harmaantuneessa yksilössä on charmi niin kohdillaan kun olla ja voi.

Tämä on toistaiseksi vain pyörinyt ympäri pihamaata etsien sitä oikeaa paikkaansa, mutta jos se ei tänä suvena sitä löydä niin ehkä ensi kesänä sitten.

Ja viimeiseksi löysin reilu viikko sitten paikallisesta osto- ja myyntiliikkeestä tämän vanhan pikkupenkin, joka on just se mitä etsin silloin talvella, kun rakensin pikku-makuuhuoneeseen vastaavan. Se rakentelemani saa nyt lähtöpassit, koska arvostan tätä aitoa vanhaa niin paljon enemmän, mutta pienen entrauksen tämäkin ensin tarvitsee. Runko on löysä ja pinnat rispaantuneet ja vanhassa päällisessä lienee koita, joten vähän työtä se vaatii ja uudet pehmusteet ennen kun sen sängynpäätyyn saan.

I just love turned legs in a furniture and can't resist a good find like these three I got this summer. 

1 kommentti:

  1. Hei, ompa upea pöytä. Mikä on tuo pyöreä pöytä? Olen etsinyt tuollaista.

    VastaaPoista