maanantai 25. heinäkuuta 2022

Kirppislöytöjä Porista

Tietenkin jos Satakunnassa käy lomailemassa tarkastetaan myös paikallinen kirpputoritarjonta. Tällä kertaa piipahdettiin Porissa ihan vaan muutamalla kirpputorilla, mutta löytöjä tuli kyllä useammankin edestä. Niin kun kuvasta näkyy on saalis melkoisen mukavan näköistä vanhaa tavaraa ja suurin osa ihan huutavaan tarpeeseenkin osteltu tällä kertaa.

Ensinnä pitää esitellä tämä ihana vanha hinkki, joka löytyi Retrolinnasta Ulvilasta. Näin sen siellä heti sisääntullessa eteisessä ja tiesin vihdoin löytäneeni keittiön pöydälle katseen kestävän kierrätysämpärin kompostijätteelle. Tämä on hommaan mitä täydellisimmän kokoinenkin ja kansi ja puukahva kruunaavat kokonaisuuden. Ei ole enää kompostit meillä missä tahansa mikälieastiassa tämän jälkeen, nyt kun näin nätti yksilö avittaa siinä hommassa.

Peltisen kukkaruukun bongasin Patakakkosesta ja ostin sen osin  koska se oli niin hävyttömän halpa ja osin, koska esimerkiksi aina jouluisin tarvitsen näitä pieniä peltiruukkuja vaikka ja mille eikä niitä koskaan ole tarpeeksi. Sieltä tarttui mukaan myös tuo vihreä rikkaruoho (raunioyrtti), jonka ostelin kokeeksi, josko saisin sen puutarhassani viihtymään, kunnes kotona huomasin, että minullahan on sitä jo ja se ei juuri viihdy, mutta keksin että kokeilen kasvattaa vaikka ruukussa sitä sitten.

Patakirppikseltä Porin puolelta löytyi tämä maailman kaunein entivanhainen eväskori, jonka jo kertaalleen jätin ostamatta, mutta palasin sitten takaisin, koska en vain voinut vastustaa tätä vanhaa hienoutta. Minunhan piti rajoittaa tätä korien hamstraamistani, mutta päätin, että luovun vaikka jostain olemassaolevistani ihan vaan, että saan tämän ostaa kokoelmiini, niin hieno se on.

Ja sitten olin jo pitkään etsiskellyt sopivaa vanhaa seinälampun runkoa, kun sellainen löytyi kuin tilauksesta Antiikki Korpela nimisestä osto- ja myyntiliikkeestä Porista. Muovivarjostimen tilalle pitää etsiä vain vähän vakuuttavampi lasinen, niin tämä päässee eteisen peilin ylle valaisemaan siinä itseään peilaavia, nykyinen peltilamppu kun ei siihen hommaan mielestäni tarpeeksi hyvä ole ja muuttaa siitä muualle.

Että hyvät löydöt tuli kyllä reissulta vielä kotiinviemisiksi, ei lainkaan hassumpaa sanoisin minä.

My fleamarket finds from my trip to Pori last week.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti