maanantai 11. heinäkuuta 2022

Saippuaa ylimalkaisesti osa II

Annoin saippuan muhia pringlespurkissa kaksi vuorokautta ennen kun avasin sen, osin siksi, että olin niin kiireinen ja osin koska käyttämäni reseptin saippua on tässä vaiheessa vielä hitusen pehmeää. Avaaminen käy kätevimmin repimällä purkki pötkön ympäriltä ylhäältä alaspäin. Jos massa on vielä pinnaltaan pehmeää ja lujasti tarttunut purkin pintaan kannattaa sen antaa olla rauhassa vielä päivä tai laittaa se toviksi pakastimeen, mutta jos se irtoaa helposti voi pötkylän ottaa esille ja leikattavaksi.

Parhaimpia välineitä leikkaamiseen on kunnon terävä veitsi, mutta jos pötkö on vielä vähän pehmeähkö voi sen nykäistä viipaleiksi vaikka siimalla, jolloin sen muoto ei kärsi niin paljon kun veitsellä painaessa. Itse en ole niin kovin kranttu saippuapalojeni muodon suhteen, joten viipaloin ne aina vähän miten sattuu, pääasia, että ovat viipaleita.

Ja koskapa oli niin kivaa pitkästä aikaa tehdä itse saippuaa, tein vielä toisen satsin rosmariinilla maustettuna ja sain yhteensä kuusitoista saippuapalaa, jotka laitoin ilmavasti työhuoneen kaapin päälle kypsymään. Ne saavat olla unohduksissa siellä ainakin sen neljä viikkoa, mutta saippua kun tuppaa vaan paranemaan vanhetessaan niin ei yhtään haittaa vaikka ne olisivat siellä pidempäänkin.

Got my soaps out of the molds and now I store them to airy place where they can continue to become the best soap ever. This should take at least four weeks before I get to test them out.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti