torstai 28. heinäkuuta 2022

Paikalleen kertynyt

En oikein keksinyt tälle pihan vanhalle oleskelualueelle mitään järkevää käyttöä uuden terassin valmistumisen myötä, joten se jäi siihen elämään vähän omaa elämäänsä. Tässä yksi päivä sitä katselin ja tajusin sen olevan tosi nätti just noin, kun siihen on vaan kerääntynyt erinäisiä tavaroita kauniiksi asetelmaksi. Asettelin kaiken vaan vähän paremmin ja siitä tuli niin kiva, että enää ei tarvitse kyllä tälle kesälle miettiä mitään muuta mitä tuohon laittaisi.

Yksi ihana ystäväni kasvatteli minulle keväällä siemenistä taimia, kun harmittelin hänelle, miten huono olen siinä hommassa itse ja ilokseni olenkin nyt saanut nauttia esimerkiksi tästä tuoksuherneestä, jota olen kovin turhaan itse yrittänyt parikin kertaa saada kasvamaan ja nyt semmoinen täällä kukkii! Se sopii niin kivasti tuohon vanhaan pajukoriin jota on melko helppo myös siirrellä sen mukaan, missä kulloinkin parhaat olosuhteet herneelle on ollut. 

Penkki on lojunut minulla tuossa viime talvesta asti ja sen ylä oleva sammaltähti samaten. Tähteä pidän kyllä enimmäkseen maata vasten ja se onkin kuivista kausista huolimatta edelleen pysynyt suhteellisen vihreänä. Jos tässä oikein hyvin käy saan siitä vielä oivan koristeen ensi talveksi myös. 

Pienet peltiruukut kirppistelin jo maaliskuussa ja nyt ne pääsivät käyttöön aidalle roikkumaan. Niissä on kiva pitää milloin mitäkin oksia tai kukkia koristeena ja tuomassa vähän vihreää ruskean aidan pintaan.

Laakeripuu on nauttinut kesästä paikallaan tynnyrin päällä aidan nurkassa, se on kasvattanut ihan huimasti uutta vihreää ja kaipailee jo ehkä vähän isompaan ruukkuunkin juurinensa. Annan sen vielä viihtyä tuossa syksyyn asti ennen kun kaivelen sille jostain hitusen isomman astian sisällä portaikossa talvehtimista varten.

Samainen ystävä joka minulle taimia kasvatteli antoi minulle myös tuon peltitarjottimen, joka sopi kuin nakutettu tuohon tynnyrin päälle kanneksi. Olin semmoista koittanut sopivaa etsiä jo vaikka kuinka ja kauan ja oli niin tyydyttävää kun tuon tuonne laitoin ja se sujahti tuohon niin kuin olisi varta vasten siihen tehty.

Muutoin tuonne on kertynyt keikenmoisa puutarhatyökaluja, mitä silloin tällöin tarvitsee, kuten lakaisuväline, talikko ja kastelukannuja, seassa vähän ruukkukasveja sekä koristeita ja minusta ne on hurjan hauskat just noin. Näyttävät nätiltä ja ovat näppärästi käsillä, kun tarve iskee.

The nook in my yard that used to be our hang out space has become a pretty collection of all kinds of garden stuff almost all by itself. I just arranged everything a little and it became such a pretty collection to look at.

1 kommentti:

  1. Todella nättiä ja kaunista. Nuo peltiset sopivat hyvin aidan väriin ja vihreä tausta vielä kruunaa kaiken.❤

    VastaaPoista