sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Pikkuterassi vanhaan taloon osa IV

Olin ihan unohtanut esitellä pikkuterassin uudet kaiteet kokonaisuudessaan ja sen myötä sen, että terassi on nyt tältä kesältä valmis. Mielestäni siitä tuli vallan mainio ja se sopii tähän pihaan ja sen tyyliin yhtä hyvin kun talon kupeeseenkin. Kevyet rastikaiteet ovat just tarpeeksi estämään ihmisten tai lemmikkien putoamisen terassilta kukkapenkkiin, mutta terpeeksi kepeän näköiset, jottei kokonaisuus ole liian raskastekoisen näköinen siron rintamamiestalon ja sen porstuan kainalossa.

Leikattiin kaiteet siis noista samoista käytetyistä lattialaudoista silloin juhannuksena ja säästettiin pitkä penni sen lisäksi, että mielestäni oltiin ihan ekologisia, kun käytettiin sitä mitä jo oli sen sijaan, että olisi uutta hankittu. Mietin vielä noiden maalaamista tuola talon nurkkalautojen värillä, mutta tykkään niin paljon nyt siitä miten ne sointuvat ympäristöönsä tuollaisina osin harmaantuneina, että olen päättänyt (melko varmasti) jättää sen projektin ensi kesään, koska pitäähän tässä vielä testata ensin koko terassin lumenkestävyyskin ensin.

Minulla kerkesi tuossa olemana jo jonkin aikaa se semmoinen itse tehty purjemarkiisikin, mutta se on nyt huollossa, sillä en ollut ottanut ollenkaan huomioon sitä kuinka vedenkestävä kangas muuttuu sateella uima-altaaksi... Esittelen sen teille myöhemmin, jahka ensin tuunaan siihen vielä sadevesiviemärit niin, ettei siihen enää pääse vettä kertymään.

Mutta kyllä ollaan kuulkaa tässä terassilla jo aikaa paljon vietetty. Se on niin hirveän näpsäkkä sujahtaa siihen istumaan, kun ovesta tulee, ettei sitä muualla päin pihaa juuri olla oltukaan. Tässä kun on sekin hyvä puoli, että siitä näkee ihan kaikki omat etupihan tiluksensa yhdellä vilkaisulla, niin ei sitä ole ollut edes  tarve mennä muualle maleksimaan.

The deck and it's railings finished. I'm still thinking of painting the railings, but not this summer, I really like the shabby look just as is now. I also love how well the whole thing looks beside our little old house. Feels like it has always been there and that's the bestest tresult ever.

7 kommenttia:

 1. Ihan paras paikka terassille ja näyttää,kuin olis ollu siinä aina. Ja nuo tuolit on ihan parhaat,kauniit ja hyvät istua.🌻

  VastaaPoista
 2. Ihan kuin kuisti olis ollu tuossa aina ,niin hyvin sopii tuohon. Ja nuo tuolit,ihan parhaat istua ja hyvännäköisetkin. Myydäänkö hän niitä jossain,tarvittaisiin pari kappaletta lisää 😄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo omathan on second handia, mutta Netrauta ainakin myy vastaavia, kun pikaisesti googletin:
   https://www.netrauta.fi/kokoontaitettavat-puutarhatuolit-2-kpl-85x52x46-cm-teras-ja-akaasiapuu?utm_source=google&utm_term=&utm_campaign=&utm_medium=cpc&utm_content=s|pcrid|402928556083|pkw||pmt||pdv|c|&gclid=Cj0KCQjw8uOWBhDXARIsAOxKJ2HalKnRIADsMT_myV8YCSkeeU2hPtot7IKUnX2rbuXMOaNhAWUJDpIaAiZJEALw_wcB#

   Poista