tiistai 2. elokuuta 2022

Harmaantuneen korituolin ehostus

Mitä minä juuri sanoin edellisessä postauksessa siitä, ettei meille mahdu tällaista nojatuolia ja nyt olen sitten mennyt ostamaan niitä peräti kaksi! Ai että kun välillä ihan yllätän itsenikin tällä nopeudella millä mieleni muuttuu... Mutta nyt minulla on hyvät perusteet tälle mielen muutokselle, nimittäin kun näin nämä korituolit tänään edullisesti myynnissä, iski oitis hirveä himo päästä kokeilemaan saisiko näin lähes valkoiseksi harmaantuneen pinnan vielä ehostettua nätiksi ja kuten kuvasta näkyy, kyllähän sen saa!


Vasen tuoli on tässä vielä alkuperäisessä harmaudessaan ja oikeanpuoleisen olen ehtinyt jo sipaista ruskeaksi. Näistä oli onnekkaasti aurinko polttanut pinnoista myös kaiken lakan värin lisäksi, joten näitä ei tarvinnut lainkaan käsitellä ensin, pyyhkäisin vaan isoimmat pölyt pois ja aloin hommiin ja näin sen tein;

Halusin tuoleihin vähän alkuperäistä lämmintä ruskeaa muistuttavan pinnan, mutten ihan niin oranssista, kun mitä niissä kuuluisi olla. Tykkään eniten näissä Osmon vahoissa sävystä antiikkitammi, mutta se oli tähän harmaaseen pintaan ihan liian tumma, joten päädyin kokeilemaan sävyä konjakki. (Testasin ensin myös sävyä mänty, mutta se oli mielestäni liian hunajainen harmaan päällä.)

Pieni 1,25 desin purkki riitti just ja just kahteen tuoliin, kun sen hinkutti rottinkiin oikein (raivokkaan) huolella ja lopuksi lantrasi vähän kirkkaalla vahalla, että sai viimeisetkin koloset sudittua.

Nämä olisi ihan yhtä hyvin voinut käsitellä jollain puuöljyllä tai petsillä ja lakalla, niin kuin alunperinkin lienee olleet, mutta paloin halusta kokeilla puuvahaa, koska se ei valu niin herkästi kun ohuemmat tuotteet ja se toimikin tässä ihan loistavasti. Pensseleitä vaan meni hommassa peräti kolme kappaletta, kun kaikki kulahtivat käytössä aika nopeasti varsin erinäköiseen kuosiin, kun mitä alussa olivat. Mutta kun sitä huolella töpötti, taputti, hinkkasi ja siveli muuttui tuo luunharmaa pinta jälleen kauniin ruskeaksi. 

Ja nyt on tuolit tuolla kasvihuoneessa tuoreissa vahoissaan (en saanut kuvaa toisestakin valmiina kun tuli pimeä) ja minä odotan malttamattomana sitä, että ne kuivuvat, jotta pääsen niitä täällä eri paikkoihin mallailemaan.

So I went and got myself two of these 80's wicker chairs that I originally didn't have any space for... But as I saw the really weathered look on them I suddenly had this big urge to try to rescue them with wood wax and so I had to buy them. And as you can see from the pictures the wax works wonders!

1 kommentti: