tiistai 30. elokuuta 2022

Kirppislöytöjä Salosta

Kesän viimeisen vaunureissun kirpislöydöt olivat varsin herkulliset ja varsin runsaat, vaikka osin samoilla kirppiksillä kirppistelin myös taannoisella Kemiönsaaren mökkireissulla. Mutta onnekkaasti se mikä silloin jäi huomaamatta tai ostamatta, löytyi nyt vielä mukaan kotiinviemisiksi.

Ja yksi sellainen on tuo peilin takana lymyävä rikkalapio, jota katselin Salon Aarresaaressa jo viimeksi, mutten raaskinut ostaa ja onnekkaasti se siellä edelleen oli vielä nytkin, niin sain sitten kaupat hoidettua eikä tarvitse enää miettiä mistä uusi rikkalapio kotiin rikkoutuneen tilalle. Secondhand marketista löytyi nuo hauskat mittakupit ja peili ja kulho ja kannu olivat löytöjä Kaikulan kesäkirppikseltä.

Siellä Aarresaaressa lymyili myös tämä hauska vanha koulun opetuskukkanen, jota en vissiin ollut viimeksi huomannut myöskään, mutta nyt se lähti suuren riemunkiljahduksen saattelemana mukaani sieltä, sillä tällaiset ovat mielestäni maailman ihaninta antiikkia. Vaikka tämä onkin katki ja kulunut on se silti silmiini mitä kaunein ja pääsee kotona kunniapaikalle vitriiniin muiden aarteideni kaveriksi.

Löysin pihalle vielä uuden samanlaisen korin, joka viime talvena sinne hajosi, kun jäätyi maahan kiinni (Seconhand marketista) ja sain Lauralta lahjaksi hauskan pienen puutynnyrin ja telineen, joka heillä lojui vaan pölyisenä vintissä vailla mitään tointa. Siitä tulee ensi kesäksi puutarhaani kaksi täydellistä kukkaruukkua, kun nappaan sen keskeltä katki. Nyt se pitää vaan ensin antaa olla syksy ja talvi pihalla turpoamassa sillä se on sisätiloissa säilytyksestä ihan hirveän kuiva, eivätkä vanteet enää pysy siinä paikoillaan. Teline kuului lahjaan vaikkei se tuohon tynnyriin ihan istukaan ja sille löytynee käyttöä johonkin muuhun hommaan jahka ensin vaan keksin, että mihin.

Oikein hyviä tuli löytöjä siis taas reissulta tehtyä, riittää nyt pitkäksi aikaa täällä riemua näistä.

My fleamarket finds from the trip to Salo. Lots of goodies and old timey things I love. The barrel with stand was a gift from Laura and I'm planning on cutting it in half and making two flower pots out of it.

1 kommentti: