maanantai 12. heinäkuuta 2021

Pikkuvaunussa sisällä

Pikkuvaunu paistattelee pihan paahteisimmalla paikalla, joten näillä keleillä siellä ei ole ihan hirveän usein tultu vierailtua. Joka aamu käyn avaamassa siitä oven ja kattoluukun, jottei se aivan kiehu tuolla, mutta muuten se on saanut olla tuolla ihan omissa oloissaan. 

Eilettäin oli kuitenkin sen verran vähemmän lämpöinen päivä, että sain viimein aikaiseksi käydä siellä vähän siivous- ja kuvaushommissa. Minulta oli kyselty kuvia sisältä vaunusta ja tässä tulee nyt oikein kattava reportaasi siitä, miltä siellä näyttää.

Suoraan ovelta katsottuna vastassa on ensimmäiseksi piskuinen keittiö ja sen oikealla puolella sänky. Pidin tässä aiemmin myös sohvatyynyjä, mutta on osoittautunut kaikista näppärimmäksi pitää tässä sänkyä avoinna koko ajan. Pienissä tiloissa kaikki ylimääräinen, kuten irtonaiset sohvatyynyt yöaikaan ovat vaan tiellä ja sitä paitsi, mikäs sen kätevämpää, kun on sänky koko ajan valmiina pieniä päiväunia tai muita loikoiluhetkiä varten.

Keittiössä taas on lähes kaikki tarpeellinen reissulaisten eväshetkiä varten piilotettuna kaappeihin ja laatikoihin. Tuolla kulkee säilössä niin kahvinkeitin kuin hellakin, kaikki astiat ja kattilat ja muut ja kaikki kylmäsäilytystä kaipaamattomat ruokatarvikkeet. Jääkaappia vaunulla ei vielä ole, mutta muuten on varustelutaso keittiössä aikalailla kohdillaan. Seinällä on esillä eniten tarvittavat työkalut ja tarvikkeet sekä tietenkin pieni kahvikaappi, jossa kaikki aina valmiina kahvihetkiin kahdelle.

Keittiön toisella puolen on pieni ruokailutila, josta saa myös tehtyä suuremman sängyn yöksi. Pöytälevy vaan alas sohvien välin ja sohvatyynyt levälleen päälle.  Sohvien alla on säilytystilaa petivehkeille, muuta en ole oikein koskaan niitä tykännyt säilytellä siellä vaan jos isoa sänkyä reissussa tarvitaan  petaan sen jo lähtiessä valmiiksi.

Tummat verhot isommissa ikkunoissa pitävät aamuauringon säteet poissa nukkujan silmistä ja antavat reissulaisten nautiskella hyvistä yöunista pidempään. Tosella puolen oli nyt kuvausta varten vähän keveämmät verhot esillä, koska tämän puolen pimennysverhot ovat niin jäykät, etteivät auki tahdo pysyä sitten millään.

Tämän puolen sänky on mitoiltaan huimat 70 x 190cm, mutta jostain syystä nukun siinä muikeammin kuin kotona isossa parisängyssä. Johtuneeko osittain siitä, että reissussa on aina niin onnellinen muutenkin (paitsi viime juhannuksena) vai siitä, että patjana olevat kaksi mukavan upottavaa sohvatyynyä takaavat unet kuin prinsessalle konsanaan.

Tämänkin sängyn alla olisi iso säilytystila kaikenmoiselle, mutta sitä en ole tainnut käyttää edes yhtä kertaa, kun on niin paljon näppärämpää pitää kaikki valmiina esillä.

Oven pielessä on vielä vaunun mittakaavassa tilava säilytyskaappi, jonne mahtuu matkalaisten kaikki vaatteet ja muut tarpeelliset oikein mukavasti. Kaappi kapeasta ulkoasustaan huolimatta on uskomattoman tilava ja imee sisäänsä ihan kaiken reissuilla tarvittavan ja paljon muutakin. Sen alimmalla hyllyllä matkustaa aina kaikki sähköjohdot, riippukeinu ja muut koristukset, koska ne on kätevä ottaa siitä esille vaunua parkkiin laittaessa.

Kappin etuseinässä vanhan kaasulämmittimen paikalla on ihan tavan sähköllä toimiva pieni patteri kylmempiä kesäöitä varten. Turha kai sanoakaan, ettei tänä kesänä moiselle ole ollut mitään tarvetta, mutta muina kesinä se on ollut vallan tarpeellinen kapistus. Eristämätön lattia viilentää vaunua öisin ja pienellä patterilla sen on saanut pysymään sisältä miellyttävänä nukkujille.

Tällaiselta näyttää siis pieni pyörillä liikkuva hotellihuoneeni, aika mukavan näköistä on ja mukavaa siellä kyllä onkin.

Inside my little vintage caravan is everything one or two would need on a camping trip. One bed ready and one bigger one when you lower the dining table and spread the cushions to serve as a mattress. Lots of cabinet space in the kitchen to store all the appliances and kitchenware and most of the food too. All the beds have a storage under and the tall cabinet by the door serves as a wardrobe. Very comfy and cozy to travel with.

6 kommenttia:

 1. Kauniille ja kodikkaalle näyttää siellä. Ihana pyörillä liikkuva hotellihuone♥

  VastaaPoista
 2. Voi sentään miten ihana soma ja käytännöllinen järjestys. Ja kaikenlisäksi ihana sisustus!

  VastaaPoista
 3. Yllättävän tilavalta näyttää sisätlä, kun on vain karavaanialueilla välillä nähnyt noita ohi mennen ajavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä on kyllä tilankäyttö hyvin maksimoitu. Neliöitä tässä jotakuinkin kuusi, joista suurin osa vähän matalampaa tilaa.

   Poista