perjantai 16. heinäkuuta 2021

Pyyhkeistä päällisiksi

Pihalla tarvitsee aina enemmän ja vähemmän istuintyynyjä, mutta ne mistä tykkään eniten, menevät  niin nopeasti kamalan näköisiksi, likaantuvat muutamassa kesässä sellaisiksi, ettei niiden puhdistaminen tee niille enää yhtään mitään. Mikään määrä konepesua ei poista pinnoista pinttyneitä tahroja, vaikka muuten raikastaakin tyynyt vallan oivallisiksi taas. Säilyttäminen ulkotiloissa vaihtelevissa säissä ei yhtään helpota niiden puhtaanapitoa ja ne menevät aina parissa vuodessa melko ikävän näköisiksi. En tahtoisi vähän väliä olla uusia ostelemassa ja mietin, että miten saisin niihin vielä  lisää käyttöikää kun mieleeni tuli ajatus; Entäs jos niihin ompelisi irrotettavat päälliset! Silloin silmiin ei pistäisi muutoin vielä oivallisen istuintyynyn ilkeä ulkonäkö, vaan ne muuttuisivat ihan kuin uusiksi taas.

Ei muuta kun tuumasta toimeen. Kaapista löytyi neljä nättiä, mutta tyynyihin vähän lyhyttä raidallista käsipyyhettä, jotka olin valmis projektiin uhraamaan ja hetken mittailun ja asettelun jälkeen keksin, miten saisin ne tyynyjen päälle sopimaan.

Jos ne taittelee näin ja ompelee vain nuo pienet pätkät sivuista yhteen pitäisi niiden istua tyynyihin oikein mukavasti. Mitään ei tarvitse purkaa ja jos nämä joskus haluaa vielä pyyhkeiksi palauttaa voi saumat avata ja se on siinä. 

Ompeleminen sujui sutjakkaasti vaikka pöydän alla oli kaksikin karvaista avustajaa päivystämässä, joista toinen ei välittänyt väistyä edes sen vertaa, että istumaan olisin päässyt. Onneksi osaan ompelukonetta käyttää yhtälailla myös seisten, niin ei tarvinnut vanhan herran tärkeää aamupäiväunta juurikaan häiritä.

Ja ihan muutaman hetken päästä pääsin testaamaan ideaani käytännössä. Päälliset istahtivat paikoilleen niin kuin hanskat ja toden totta muuttivat lookin tyystin toiseksi. Nyt ei tarvitse tuskailla tyynyjen ulkonäön kanssa, kun voi näppärästi joka käytön jälkeen pistää liinat pyykkiin ja säilöä sisätiloissa. Ja sitten kun tarvitsee niin ne saa esille yhdessä hujauksessa. 

Cotton outdoor seating cushions start to look nasty after a couple of years, but I don't want to throw away otherwise good cushion just cause they don't look nice, so I had an idea to make removable covers to them to hide the wear and stains and make them look all pretty and new again. I made these out of kitchen towels and as you can see it was as simple as can be and the cushions look all pretty again.

3 kommenttia: