perjantai 11. kesäkuuta 2021

Kahvihetkiin kahdelle

Asuntovaununi yksi tärkeimmistä asioista minulle on tämä pikkuruinen vanha lääkekaappi, joka palvelee tuolla keittiön kahvikaappina. Säilytellään siellä joskus vähän jotain muutakin, kuten pikkuleipiä ja sen sellaista, mutta pääasiassa se palvelee matkustajia vain kahvittelutarvikkeiden paikkana, josta ne on helppo nappasta käyttöön, kun hetki kuumalle kupposelle on sopivin. 

Kaappiin mahtuu juuri sopivasti kahvivehkeet kahdelle, sokeri, hunaja, suodatinpussit sekä pari purkkia erilaista kahvia, kumpaisellekin oman makunsa mukaan. Itse keitin, joka ei nyt sopinut (räikeän oranssin värinsä vuoksi) kuvaan mahtuu hyvin porisemaan tasolla kaapin alla ja vesi otetaan isosta lasitonkasta, joka yleensä majailee ulkosalla, mutta pääsi nyt kuvaan mukaan sisälle.

Itselleni tärkein ja ainoa kahvihetki on aamuisin ja tykkään maustaa mustan kahvini sekä sokerilla, että hunajalla, tapa joka jäi päälle erään kerran jälkeen vuosikausia sitten. kun pelkkä sokeri oli päässyt loppumaan. Siksi vaunulla on söpöt pienet purnukat kumpaistakin, jotka olen valinnut tuonne puhtaasti esteettisistä syistä. Pienissä tiloissa kaikella on merkitystä ja tykkään reissata niin että ympärilläni on vain nättiä katseltavaa. Räikeän oranssi parin kupin pikkuruinen kahvinkeitin on poikkeus siksi, että se keittää niin maan perusteellisen loistavat kahvit, mutta jos joskus löydän sen saman mallin jossain vähän rauhallisemmassa kuosissa vaihdan sen salamaakin nopeammin siihen, mutta on siihenkin tässä silmä vuosien mittaan jo vähän tottunut (tosin ei niin paljoa, että sitä vasiten kuvata tahtoisin).

I have this cool little vintage medicine cabinet in my caravan as a coffee cabinet. It's just enough to hold in everything you need to make coffee for two.

3 kommenttia:

 1. Pystyiskö sitä keitintä maalata jollain kuumaa kestävällä spraylla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskinpa vaan, muovia kun on. Sillä mennään nyt, kunnes uusi löytyy tai alan rakastaa sen tiukan oranssia pintaa :D :D

   Poista
 2. Hauskan uuden käyttötarkoituksen olet lääkekaapille keksinyt! Meillä on suuri perhe ja pieneen lääkekaappiin ei ikinä mahtuisi kaikki perheen lääkkeet ja tarvikkeet, joskus tuntuu että tarvitsemme kokonaisen lääkehuoneen! Meillä kuitenkin on myös asuntovaunussa samantapainen lääkekaappi, jossa säilytämme askartelutarvikkeita matkalle.

  VastaaPoista