sunnuntai 25. heinäkuuta 2021

Uusi pihaportti paikoillaan

Ja kylläpäs tuli hyvä tästä uudesta puuportista jonka rimoista pistimme kasaan. Paljon nätimpi kun edeltäjänsä ja niin paljon kivampi käytössä, kun on puolta kevyempikin. Odotin, että olisi ollut jotain ongelmia portin paikoilleen kiinnittämisessä, edellinen portti kun oli vääntynyt ja vääntänyt mennessään myös portinpielien betonijalat, mutta uusi sujahti samoille sijoille ja asettui heti paikoilleen, kuin olisi aina siinä ollutkin.

Kevyemmän ulkonäkönsä lisäksi portissa on nyt sekin muutos, että siinä ennen ollut emalikyltti, joka talomme osoitetta markkeeraa ei sopinut enää noiden isojen rakojen kanssa yksiin kivasti, joten täräytin sen kasvihuoneen seinälle, josta se itseasiassa näkyy jopa paremmin kuin portista. Mikään pakkohan tuollaista ei tässä kohden pihaa ole olla, kun se virallinen on kiinni aidassamme pihatien kulkuaukolla, josta kaikki tielläliikkujat sen näkevät. Tämä on vaan tämmöinen nätti lisäke, jota on kiva pitää tuossa ikään kuin varmistuksena, että kulkija varmasti tietää oikeaan paikkaan tulleensa. Monta kertaa nimittäin ei ole tiennyt.

Ja se parhaus uudesta portista näkyy tässä kuvassa, siellä se pikkukoiro on nyt vahtimassa rimojen raoista parkkipaikan meininkiä. Toinen koira ei ollut yhtä innoissaan muutoksesta portti kun valmistui hänen parhaimpaan päiväuniaikaansa, mutta tämä nuorempi on ollut muutokseen varsin tyytyväinen kyllä.

Pihan puolelta portti näyttää yhtä viehkolta kun tulosuunnastakin katsottuna. Tykkään tuosta yläosan muodosta tosi paljon vaikka se ei siitä oikein kunnolla erotukaan. Se kuitenkin antaa tälle portille persoonallisen leiman ja kertoo että täällä asuu vähän rennompaa porukka, eikä mitään millin viilaajia, ainakaan puutarhaporttihommissa.

Mutta onpas kiva kun on nyt uusi portti käytössä eikä tarvitse enää pelätä, että koska se vanha romahtaa lopullisesti. Viime talvena se jo pari kertaa sitä yritti, mutta hyvä että jaksoi tänne asti ja pääsee nyt sitten ehkä johonkin uusiokäyttöön, niiltä osin kun ei aivan laho vielä ole.


The new diy garden gate on it's place and in use. I really like how well it fits the old posts and how lovely it is to look at and thru, like the little doggo does. It also brings a lovely old cottage garden feel to this yard that was my inspiration all along.

2 kommenttia: