torstai 22. heinäkuuta 2021

Satakunnan kirppislöydöt ja muut ostokset

Satakunnan reissu oli kirppislöytöjen osalta varsin huikea. Mukaan tarttui kaikenmoista pientä ja ihanaa, kuten kuvasta näkyy. Lamppua lukuunottamatta kaikki muu oli ihan tarpeeseen osteltu ja sekin vielä varmasti sähköjen uusimisen jälkeen hyvin palvelevan paikkansa löytää. Puumittoja tarvitsen aina ja nätteinä ne ovat kivoja esillä työhuoneessa purkeissaan. Näkkileipäkaulimia keräilen erilaisia, sillä niillä saa kivoja kuvioita savitöihin ja veikeät hyllynkannakkeet tulivat ruman kukkalaudan kera, mutta koska pelkät kannakkeet oli ostoslistalla, jäi kukkalauta piiloon kuvasta.

Sitten löysin vielä kauan etsimäni emalisen uunivuoan oikein hyvässä kunnossa vitosella ja se tuntui ihan lottovoitolta. Tämmöinen on ollut haaveissa sopivan kokonsa ja iki-ihanan värityksensä vuoksi jo pitkään ja nyt kun se vihdoin löytyi en voisi olla onnellisempi. 

Muita reissuostoksia oli Tokmannin alelaarista yksinäinen peltilintu puutarhaan. Sopivan kaino ja viehkeä mikälie kurki-haikara-flamingo suorastaan kerjäsi päästä mukaani enkä voinut vastustella sen lumovoimaa. Kotona se pääsi heti pihan paraatipaikalle keskelle maksaruohikkoa, josta se nyt vilkuilee puutarhaani ujosti ohikulkijoiden ihailtavana.

Löysin minä vielä yhden ihanan ruukun Euran Hankkijan myymälästä. Olin tällaista miettinyt jo täällä etelässä, käynyt katsomassakin, mutta sitten kun ostohousut oli jalassa niin loppuun oli myyty tietenkin se koko mitä halusin ja useimissa myymälöissä muutkin. Onneksi tuolla vielä sopivasti muutama oli niin sain tyydytettyä ruukkuhimoni ja juuri sillä kaikista sopivimmalla koolla. 

Pitää vielä ihan mainostaa, että Hankkijalla on myymälöissään mielestäni ihan parhaimmat valikoimat puutarhakoristeissa ja ruukuissa. Yleensä halvat hinnatkin vielä. Kun tuntuu, että jokainen isompi puutarhaketju pääkaupunkiseudulla myy pääasiassa vaan muovikrääsää ja aidot materiaalit ovat hinnoissaan, niin täältä löytää vanhaa rakastava pihaansa sopivaa somistetta ilman että kukkaro siitä liikaa kaventuu. Tämäkin kuvan kaunotar maksoi hulppeat 19,90 ja se on näin nätistä terrakottaruukusta mielestäni melkoisen vähäsen. 

Vielä pitäisi siihen jotain nättiä laittaa kasvamaan, mutta jostain syystä luottoni tähän kesään ja sen sääilmiöihin on ihan tyystin mennyttä, että voipi olla että säästelen ensi kauteen tämän kaunottaren sitten.

My fleamarket finds from my trip last weekend were good and plentiful.  I also found myself a cute bird deco and a beautiful terracotta pot for my garden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti