torstai 3. toukokuuta 2018

Matkalla paikalleen

Vasta ostelemani vanha miljoonalaatikoston retale on liotettu ja pesty enimmistä rasvoistaan ja lioistaan ja se on saanut kuivatella rauhassa olohuoneen nurkassa, odottelemassa pääsyään viralliselle paikalleen tuohon ison ikkunan alle. Pikkulaatikot ovat jo kuivaneet tarpeeksi jotta ne sai paikoilleen, mutta isommat vielä odottelevat. Uusi kansikin odottelee vielä sahaustaan ja vanhennustaan, koska ei sitä nyt ihan suorana ja siloisena tuohon voi lisätä, samaan tyyliin täytyy myös kannen olla ja aionkin piestä ja liata sen ensin huolella, ennen kun paikoilleen ruuvaan.

Melko kivasti lähti puhtaaksi ihan juuriharjalla ja suovalla tämä kapistus, irtolika on poissa ja väri muuttui vähän kirkkaammaksi, niiltä osin kun vanha rasva ja öljy oli sen tummentanut melkein mustaksi. Takaseinä on vielä jossain, mutta ei tässä enää montaa päivää pitäisi mennä kun laatikosto on paikoillaan ja käytössä. Nyt se vaan lojuu tuossa ja tuoksuu mäntysuovalle, mikä ei ole lainkaan paha se.

P.s. Piti muuten vihjaamani, että jos teistä tämä laatikosto on tosi hyvä löytö, niin pitäkääpä silmällä tuota Parolan asema -blogia tässä lähiviikkoina, siellä on nimittäin tehty semmoinen miljoonalaatikostolöytö että oksat pois ja kaikki muut kalpenee! Kuvia siitä tulee tosin vasta kun se siellä paikoilleen saadaan, mutta eiköhän se aika pian tapahdu. 

The vintage chest of drawers I got the other day is on it's way to the place to be, in front of the window. It's still a little wet of all the washing and scrubbing, but drying out nicely here in front of the fireplace. It won't be long now until I can get it all together and to use again.

1 kommentti:

  1. On kaunis ilmestys. Oli varmasti kova homma laatikoston putsauksessa:)

    VastaaPoista