sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Oivat leipälautaset

Olen melkein koko viikonlopun huhkinut pihalla puutarhahommissa ja piti siitä kertoa, mutten sitten ehtinytkään niitä kuvia ottaa niin kerronkin näistä tekemistäni leipälautasista ensin.

Olen nimittäin jo tovin kaivannut sellaisia lautasia joilta herkkuvoileivän syönti sujuisi sekä näppärästi, että nätisti.  Mietin että pitkulaisen mallinen lautanen, vähän voileivän mukaan olisi tietenkin se paras muoto, mutta se, että minkä tyyliset halusin oli pitkään hakusessa. 

Muistin sitten jossain vaiheessa, että olin aikoinaan ystävältäni saanut sellaisen teräsvadin jossa oli kiva kukkamallinen muoto ja kun sen löysin kaapeistani oli sitä tietty pakko kokeilla, että miten se savi taipuisi sen päälle ja hyvinhän se taipui. Valitsin näihin materiaaliksi pilkkusaven ja lasitin läpinäkyvällä lasitteella, jotta ne olisivat tarpeeksi erilaisia muihin käsin tekemiini astioihin, mutta silti tavallaan sopivia. Ja nyt on kiva kun on vihdoin oikein kunnolliset voileipälautaset, joista tietenkin heti piti voileipä puutarhahommien lomassa maistella ja oikein hyvin toimivat nämä siinä hommassa kyllä.

Huomenna sitten niitä kuvia siitä puutarhasta, kasvihuoneesta on tulossa tänä vuonna iha-na.

P.s. Näitä ei tule myyntiin kippokauppaani, kun tuo design ei ole nyt omani vaan kopioitu siitä teräsastiasta. Jos mielit itsellesi tällaisia tai tämän tyylisiä, tai haluat muuten vaan iskeä kätesi saveen niin kerron vinkiksi että Ikituulessa Tuusulan Jokelassa on tiistaisin avoin keramiikkailta, jossa pääset opastetusti tekemään mitä mielesi halajaa. Sitä paikkaa suosittelen erityisen lämpimästi kaikille savihommista kiinnostuneille. <3 p="">

I wanted to have plates for bread, so I could serve myself a delicious piece of bread with all the treats on it and it would fit the plate perfectly an nicely. So I made them myself  using a technique pressing the clay on a steel plate that had the pattern on it. I think the result looks really nice with that freckled clay and transparent glazing. I'm so happy with the result, they work SO well, just as I wanted.

5 kommenttia:

 1. Oi, miten kauniit leipälautaset. Täällä oltu myös koko viikonloppu ulkona ja juuri maltoin tulla sisälle, niin uskomattoman ihana ilma!

  VastaaPoista
 2. Järkyttävän kauniit <3!!!!!
  Marja kommentoi

  VastaaPoista
 3. Vau, todella kauniit lautaset! :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit! Sä teet mitä haluat, muut mitä osaa. :D

  VastaaPoista
 5. Hienoja lautasia!! Noista kelpaa kyllä syödä. Ilo silmälle. Kyllä nyt pihalla riittää puuhaa. Ei sisälle malttaisi tulla ollenkaan :)

  VastaaPoista