maanantai 14. toukokuuta 2018

Puutarhamaniassa

Täytyy se tässä tunnustaa, että nyt on täällä sairastuttu ihan kunnolla puutarhamaniaan. Johtuneeko tuo näistä parista menneestä erittäin huonosta kesästä, mutta täällä ollaan oltu nyt koko viikonloppu puutarhahommissa aamusta iltaan ja nautiskeltu kaikesta siitä mikä vähänkään vihertää.

Olen mietiskellyt pihan istuinalueen ilmattä ja koittanut etsiä siihen sopivaa pöytää semmoista kuitenkaan valmiina löytämättä. Niinpä siinä sitten on työn alla pöytä, joka tuohon tilaan hienommin sopii. (Laitan parempia kuvia siitä jahka se tässä ensin valmistuu.)

Kasvihuoneeseen on ollut melkein pakko hankkia lisää kasveja, vaikka ensin ajattelinkin odotella hieman pidemmälle kesään. Tuli jotenkin paniikki, siitä että onko sitten myöhemmin näin hyviä taimia enää tarjolla ja siitä se osteluhurmos taas sitten lähti. 

Pihaa on myös pesty ja puleerattu parin vuoden tauon jälkeen oikein huolella. Josko tänä vuonna saisin vihdoin maalattua loppuun myös nuo pari vuotta sitten kesken jääneet vihreät puutarhakalut.
Kesäkeittiökin on nyt niin söpönä tuolla nurkassaan ja tuoksuu vienosti mäntysuovalle.

Että kyllä sitä kesää on ilmeisen kuumeisesti odoteltu, kun nyt näin paljon puutarhanhoitoenergiaa on ollut patoutuneena.

Have spent the whole weekend cleaning and working in the garden. It's been so long since the weather has been this nice here. I think I've unleashed some very well buried gardening energy and now it all bursts out of me with happiness and joy.

2 kommenttia:

  1. Näyttää kauniille! Mä en malta odottaa, että meidän piha laatoituksineen ja kuisteineen ikääntyy. Kaikki näyttää juuri tehtynä liian kliiniseltä. Mä tahdon tollaiset kauniisti patinoituneet pihakivet ja rönsyilevät pensaat myös. Sun pihalla on hyvä fiilis <3

    VastaaPoista
  2. Laatotukset vanhenee nopeasti, jos niitä ei ikinä pese tai sen kummemmin huolla ;-) Meillä tosin ostaessa jo antiikkikiveä, mutta silti. Kiitti kehuista <3 P.s. Sun piha on myös <3

    VastaaPoista