keskiviikko 20. syyskuuta 2023

Villatunika vilukissalle

Sain just valmiiksi viime kesänä ystävälle lupaamani villatunikan ja voi, että kun siitä tuli söpö! Hän oli ihastellut itselleni tekemää ruskeaa versiota ja kun kerroin, että neulaisen tuollaisen ihan käden käänteessä oli homma sillä selvä. Hän hankki langat lempivärissään vaaleanpunaisessa (Novita Isoveli 531 teeruusu) ja minä pistin puikot pyörimään melkein saman tien. Sitten tulikin hetkeksi kaikkea muuta ja neule jäi vähäksi aikaa telakalle, mutta tässä pari viikkoa sitten otin sen taas esille ja kilkuttelin loppuun. Juuri sopivasti, kun ilmat alkavat pian viiletä.

Niissä itselle tekemissä on v-mallinen kaula-aukko, mutta tähän ystävä halusi pyöreän ja sellaisen hän myös sai. Muutoin tunika tuli ihan samalla kaavalla kun omatkin, mitä nyt hihoissa vähän kitsastelin kerrosten korkeudessa niin, että niistä tuli ehkä kaksi senttiä lyhyemmät kun omissani, hän kun hitusen lyhyempi minusta on.

Mutta tärkeintä kaikessa on se, että tässä on myös taskut. Sinne saa vilukissa talteen tarpeelliset mukana kannettavat ja on myös paikka pitää käsiä silloin, kun niitä haluaa taskuissa lepuuttaa. 

Ja nyt on neule jo uudella omistajallaan ja minulla sekä hyvä mieli, että hirveä himo neuloa jotain muutakin, jottei tv:n katselu tunnu niin huikealta ajanhaaskuulta, jos siinä vaan makaa ja sormiaan tyhjänä pyörittelee. Ehkäpä sieltä ilmestyy taas pian tilaus joltain ystävistäni, jahka keräävät ensin rohkeutta kysyä, kun luulevat niin isoksi vaivaksi tällaista neulomishommaa, vaikka itselle se on kaikista mieluisinta puuhaa telkkarin äärellä roikkuessa.

Made this cute pink knit dress for a friend that lives in an old house and needs extra warmth during winter. She got the yarn and I did the work watching television. Loved every minute of it and now I need a new project, cause I'm hooked on knitting again!

1 kommentti:

  1. Niin kaunis neule! Oliko sinulla ohje vai "omasta päästäkö" tämän neuloit?

    VastaaPoista