sunnuntai 10. syyskuuta 2023

Koristuksia jouluun ja puutarhaan

Hauskoja pieniä kirppislöytöjä on taas tullut tehtyä, vaikken mitään suurempaa kirppisturneeta ole hetkeen kerinnyt edes mietiskellä. Tässä lähialueilla on pyörähdelty aina kun on ehditty ja jotain on aina silloin tällöin löydettykin. Tässä viimeaikojen löydöt. Hauska vihreä vanha peltiasia eurolla Mäntsälän Wanhasta Nallesta ja peltitähti alle eurolla Järvenpäästä Helmi-kirpputorilta.

Kaksi rautaliskoa löytyi myös Järvenpään Helmi-kirppikseltä huikeaan kolmen euron kappalehintaan ja ostelin välittömästi ne molemmat, sillä tiedän yhden ystäväni ilostuvan tällaisesta puutarhakoristeesta myös. Itse olen salaa haaveillut liskokoristeesta puutarhassani jonkun kiven päällä lepäilemässä ja nyt sen saa unelmasta todeksi. Pitää vaan valita se paikka nyt ensin, että missä se olisi tarpeeksi hyvin sekä piilossa, että esillä, sillä tykkään eniten puutarhassani sellaisista koristuksista, jotka eivät ihan heti pistä silmään vaan yllättävät vasta vähän myöhemmin.

Aina pitää olla myös sen verran joulumielellä liikkeellä kirppiksiä kierrellessään, että jos bongaa jotain itselleen sopivaa se pitää ostaa vaikka sitten keskellä kesää. Nämä peltisydämet saattavat vaihtaa värinsä vielä ennen kun koristekäyttöön tulevat, mutta sen teen sitten vasta lähempänä joulua, kun muut koristeasiat on lyöty lukkoon ensin. 

Vitosen keramiikkaruukku oli hyvä löytö Mäntsälän Wanhasta Nallesta. Tällaiset ovat hyvin monikäyttöisiä koristuksia tässä huushollissa vaikkei tämä vettä ihan pidäkään. Sisään mahtuu kuitenkin sujauttamaan aika isonkin maljakon, jos tällaisessa haluaa vaikka kukkia pidellä, mutta vallan kiva se on ihan näin ilmankin.

Lyhdyt ovat minulle ihan sellainen ikuinen ongelma, että mitä raaskii pitää pihalla esillä, ne kun tuppaavat siellä menemään huonoiksi aika nopsaan jos ympäri vuoden käyttää. Tällai valmiiksi patinoituneen kanssa ei tarvitse olla niin turhan tarkka, luulen että tästä tulee vaan ajan kanssa vieläkin kivampi jos kokonaan joka puolelta ruostuu. Tämäkin löytyi Järvenpäästä Helmi-kirppikseltä ja hinta oli karvan alle vitosen.

My recent fleamarket finds. Something for the garden and something for the upcoming Christmas. All looks good together.

1 kommentti:

  1. Kauniita löytöjä olet tehnyt! Kesällä on mukava tehdä joululöytöjä! Niitä minäkin aina bongailen. 😄

    VastaaPoista