keskiviikko 13. syyskuuta 2023

Hullu hyllylöytö

Tein muutama viikko sitten torista hullun hyllylöydön, kun puolinukuksissa katselin olisiko siellä jotain vähän isompaa tarjolla kasvihuoneen säilyttimeksi sen edellisen vihreäksi maalaamani sijaan. Sehän oli muuten vallan kiva ja ihana hyllykkö se vihreä, mutta ihan auttamattoman liian pieni säilytystarpeisiimme ja tilavampi, mutta yhtä kiva oli toiveissa ja kuinka ollakaan sellainen sieltä sitten löytyi!

Olin haaveillut tällaisesta isosta hyllyosasta missä säädettävät hyllyt ja alaosaan tarvitsin pari syvempää kaappia. Bonusta vanhasta iästä ja hyvistä puupinnoista halvasta hinnasta nyt puhumattakaan. Tämän nähdessä tuntui että ihan lotossa voitto tuli. Mittaa kokonaisuudella oli just sen verran, että yläsokkeli irrottamalla se just ja just tähän tilaan mahtui ja kuten kuvista näkee se imi itseensä heti kaikki tavarani ja tilaa jäi vielä rutkasti kesäkukkien ruukuille ynnä muille, joille sitä säilytystilaa täällä tarvittiinkin.

Haluan vielä maalata hyllykön ulkopinnat pellavaöljymaalilla jonkun värisiksi, mutta kun en ole sitä väriä osannut vielä päättää roikkuu homma nyt vähän jäissä sen suhteen. Onneksi maalauskelejä vielä riittää, niin ettei päätöksentekoa tarvitse ihan vielä kiirehtiä ja jos siltä tuntuu voihan sen tehdä vasta keväälläkin ja miettiä rauhassa talven yli ensin. Mutta maalata se pitää jos tässä kasvihuoneessa tätä aion käyttää sillä se pellavaöljymaali suojaa tämän pintoja vähän sitten niiltä ilmankosteuden rajuilta vaihteluilta, mitä tässä tilassa eri vuodenaikoihin on.

Nyt on sitten ihanaa, kun saan kaikki kukkaruukut ja muut koristukset säilöön samaan paikkaan ja esille, eikä tarvitse sitten enää penkoa koko tonttia läpi, että missä se mikäkin ruukku säilössä olikaan. Helpottaa elämää suuresti varsinkin talvella, kun lumi hautaa alleen useimmat pihan säilytyspaikat ja siellä olevat tavarat ja nyt niitä ei tarvitse enää etukäteen suunnitella, että mihin mikäkin laitetaan, kun kaikki voi olla tässä.  Ja miten ihanaa myös se, että tästä tulee varmasti aivan älyttömän hurmaava sitten kun se ihan täynnä tavaraa on, kun se jo nyt näyttää niin kivalta tuolla.

P.S. Se vihreä hyllykkö olisi tarkoitus laittaa myyyntiin tässä jossain vaiheeessa, että jos siellä kiinnostuneita sitä kohtaan on, niin laittakaa viestiä tulemaan niin kerron siitä lisää. Halvalla ajattelin siitä luopua nyt. ;-) EDIT: se on myyty jo.

Got this new old shelving unit to my greenhouse to solve all my storage problems in a go. Now I can fit everything I need there and all is where I can see them too. Pretty and practical.

2 kommenttia:

  1. Nätti on tuokin hylly, mutta se vihreä on ihana. Asuisinpa lähellä niin ostaisin sen oitis.

    VastaaPoista
  2. Aivan ihana hylly! Mun mielestä liian hieno maalaattavaksi ja sopii sellaisenaan mainiosti tuohon.. Mitäs jos käsittelisit sen vain pellavaöljyllä, jos se silloin kestäisi kosteuden?

    VastaaPoista