sunnuntai 12. maaliskuuta 2023

Varaslähtö kevääseen

Otin pienen varaslähdön kevääseen kun hankin jo hyvissä ajoin reilu viikko sitten vähän narsissia ja helmililjaa kotia koristamaan. Samalla reissulla löysin kirppikseltä hauskan pienen korin johon astelma sattui kuin nakutettu. Eteisen pöydällä on niille ollut sopivan vilakkaa, mutta valoisaa ja olen saanut nautiskella tuosta keväisesta hehkeydestä tuossa vaikka ulkona on pakkanen vielä paukutellut ennätyksiään.

Pistin koriin sisälle muovipussin suojaaman sitä mullalta ja kosteudelta, niin ei mene tämä heti huonoksi kukkaruukkuna toimiessaan tässä.  Ostelin korin sillä mielellä, että siitä tulee oiva käyttökori ja siitä täytyy pitää hyvää huolta, mutta pakkohan se oli tähän lainaksi ottaa, kun niin nätisti sopivat kevätkukkaset juuri siihen. Ei parempaa olisi voinut ollakaan.

Tässä eteisen viileässä myös perunanarsissit ovat tuoksuneet aivan huumaavan hyvin, aamuisin on aina oikein tuoksupilvi vastassa niiden läheltä kun kulkee. Toivottavasti kestävät vielä pitkään hyvinä tässä, vaikka ilmat kai vihdoin vähän lämpiävätkin jo ja tämä tila sen myötä. Onneksi on kuitenkin se porstua, minne nämä voi sitten sujauttaa jos liian lämpimäksi äityy tässä.

Even though it's been very cold and snowy outside I just had to start the spring season with some daffodils and grape hyacinths. I put them in a basket I recently found from fleamarket and in this a little cooler space they've been thriving in it.

1 kommentti: