keskiviikko 22. maaliskuuta 2023

Pääsiäisen koristetulkinta

En perusta perinteisistä pääsiäiskoristeista syystä, etten oikein pidä yleensä pääsiäisenä käytetyistä kirkkaista väreistä, niistä varsinkaan keltaisesta. Oman kodin väriharmoniaan eivät sovi kovin räikeät värit muutenkaan. Olenkin ruukannut keksiä jotain hillitympiä pääsiäiskoristuksia tilalle ja tänä vuonna aloitin tällaisella yhdistelmällä. Jos oikein osaa tulkita niin tuossahan on selkeästi munan muotoa maljakossa ja pienellä keramiikkaveistoksella on pupun pää. 

Maljakossa olevat harsokukat taas sopivat mielestäni niin kivasti just nyt ulkona olevaan säähän, kun lunta taas hiljakseen satelee. Muistuttaa vuodenaikaa oikein oivallisesti siis nämäkin tavallaan.

Pupunainen on koulutyöni jostain vuosituhannen vaihteesta. Plastisen sommittelun tunnilla tehtiin nopeita veistoksia elävästä mallista ja minulla loppui aika kesken pään kohdalle tultaessa, kun malli otti ja lähti jo kotiinsa. En kuitenkaan halunnut jättää työtä päättömäksi, joten muovailin äkkiä siihen jotakin ja siinä muovaillessa alkoi muoto muistuttaa niin paljon jänistä, että tein siihen sitten nopean pupun pään.

Tykkäsin lopputuloksesta niin paljon, että poltatin työn valmiiksi patsaaksi ja se on koristanut kotejani siitä lähtien erilaisissa asetelmissa. Nyt otin sen tuolta vitriinikaapista esille tähän olohuoneen pöydälle, jossa se saa munan muotoisen maljakon ja harsokukkien kanssa toimittaa pääsiäiskoristeen virkaa, kunnes se taas vaihtaa paikkaansa ja siirtyy jonnekin muualle muunlaisiin koristehommiin.

I'm not the biggest fan on traditional bright and colorful easter decorations, so I tend to make something a lot more subtle, but still suitable for the holidays. Here you can see an egg shape on the vase and the statue has bunny's head, so to me this portrays very much easter to me now.

1 kommentti: