sunnuntai 19. maaliskuuta 2023

Rottinkia ja kesäjuttuja

Piipahdus ystävän kanssa Hämeenlinnan kirppiksillä tuotti taas mukavan ja nyt myös aika kesä-henkisen saaliin kotiinviemisiksi. Ja taas ostin yhden rottinkikorin, vaikka piti jo rajoitella niiden ostamista, mutta tämä oli niin kauniin mallinen ja värinen, että korvaa selläisen vähemmän kauniin kotoani heittämällä.

Tuon ison rottinkisen kukkatelineen ostin ihan Katjan kotoa, sillä olin ollut mukana, kun hän sen löysi ja kadehtinut sitä siitä asti ja nyt hän sen onnekkaasti heltyi minulle myymään. Ajatus oli ensin, että yöpöydäksi sängyn vierelle, mutta luulenpa sittenkin, että pidän ihan kukkatelineenä sen, sillä siinä puuhassa se on kyllä kaikista nätein. Sitä pitää ensin vaan vähän entrata sillä siinä on joskus ollut tulipalo ylätasollaan ja alatason on joku päällystänyt inhanvärisellä tapetinpalalla, mutta yhtä kaikki niin on nätti teline mielestäni, ettei tosikaan.

Käytiin taas perinteisesti heti ensimmäiseksi lempparissamme Suomen kasarmin aarteissa, josta löytyikin vaikka ja mitä kivuuksia, kuten nämä ylempien kuvien aarteet lukuunottamatta tuota isompaa lasipurkkia, jonka löysin Kantolan Kellarista.  On kukkaruukkua, rikkalapiota, seinäkoukkua ja messinkiä kasvihuoneen ja porstuan kesäsomistuksiin sekä koeputken pidikettä ja lasipurkkia työhuoneen tarpeiksi, joista on vähän pulaakin jo ollut.

Ja sitten vielä lopuksi autoon unohtuneet pari löytöä, joiden olemassaolon olin tyystin kadottanut päästäni ennen kun näitä kuvia katsellessa alkoi muistua mieleen, että jotain oli kyllä vielä... Ruosteinen kynttilänjalka on ihan ehdottoman kiva kasvihuoneen hyllyn koristeeksi ja tuo puristelasikippo houkutti söpöydellään, että siihenhän voi kesällä vaikka metsämansikoita käydä poimimassa. Kynttilänjalka ja ekan kuvan kori löytyivät Loitsu-kirppikseltä ja pieni söpö lasikulho Portobellosta.

My recent fleamarket finds from Hämeenlinna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti