torstai 23. maaliskuuta 2023

Helmiä ja sieniä

Muutama viikko sitten lähti polttoon taas kasa näitä käsinpyörittelemiäni savihelmiä ja ne näyttivät niin eteerisiltä lepäillessään kuplamuovin päällä matkustuslaatikossaan, että otin ihan kuvan muistoksi. Ovat siinä vielä polttamatonta, mutta kuivaa savea joista ei värit suurimmasta osasta paljoa erotu.

Ja sitten kun niitä oli polteltu ja osaa lasiteltu alkoi näyttää jo varsin kivalta tuo sortimentti. Löysin niille vielä sopivasti paikallisesta Fidasta todella sopivan puulokerikon säilyttimeksi, josta niitä on hyvin miellyttävä valikoida eri yhdistelmiä miettiessään. 

Tein noiden helmien kavereiksi vähän pötkylöitä ja renkuloita ja kupuja jos jonkinmoisia ja...

 ...niistä yhdistelemällä syntyi sitten kaikenmoisia kilkattimia, kalkattimia, tuulikelloja ja koristeita, joissa narussa roikkuu helmien kera sieniä! Osa kilkkaa kauniisti ja osa kalkattaa vähän kumeammin, kun varresta heilauttaa ja pienilakkisimmat versiot eivät kilahda juuri laisinkaan, mutta yhtä kaikki hauskoja ääniä päästävät nämä.

Näitä oli niin hauska koota ja kasailla, miettiä mitä värejä yhdistelee ja mitä kuvioita laittaa. Jäin niin koukkuun tähän näpertelyyn, että unohtui vallan kaikki syömiset ja muut välttämättömyydet, kun halusi koko ajan vain tehdä edellisen perään toisen. Onneksi jossain kohti loppuivat sopivat palaset kesken ja oli pakko lopettaa, sai vähän kuvailtua näitä valmiimpiakin vielä päivänvalossa.

Ajattelin, että näistä tulisi hauskoja kesätuliaisia, pihakoristeita, pieniä ovikelloja oven pieleen ja ihan vaan sellaisia hyvää mieltä tuovia asioita, joita on kiva katsella ja ehkä kuunnellakin. Mutta ei näitä tarvitse pelkkinä ulkokäyttöön tarkoitettuina kesäkoristeina pitää, yhtä hyvin toimivat myös sisätiloissa ja ihan kaikkina vuodenaikoina myös.

Ja tie-ten-kin piti tehdä myös nämä pienet symppikset myrkkysieniversiot, ihan vaan, koska pitäähän sitä nyt sellaisiakin vaihtoehtoja valikoimissa olla. Nämä pikkuiset ovat noin suunnilleen 12cm korkeita tuosta ylimmästä solmusta jalan tyveen mitattuna.

Näitä voisin vallan hyvin myös postitella, että jos tällaisen halajaa eikä asioita tänne eteläiseen suomeen ole, niin eipä jää sen vuoksi saamatta sitten. Hintoja en ole vielä täysin lukkoon lyönyt, mutta siinä 15 ja 25  välillä ne liikkuu, koosta riippuen. (Pisimmät on noin 33-35cm ja lyhyemmät noin 12-16cm)
Sähköpostilla voi tiedustella tarkemmin, osoite nettiselainversion vasemmassa sivupalkissa. 

Finally got all my bits and bobs out of the kiln and got to start making these cute mushroom themed windchimes, doorbells or ornaments, depending on how you want to see and use them. Got so addicted assembling them forgot everything else, so much fun!

1 kommentti: