lauantai 25. maaliskuuta 2023

Keittiön uudet yltäimet

Sain päähäni jo varmaan vuosi sitten, että keittiössä pitäisi olla omat kasaantaittuvat pikkutikkaat, joilla yltää ylempiin kaappeihin ja kaapinpäällisiin. Olin jotenkin ihan loppu noutamaan aina porrasjakkaran joko viereisestä työhuoneesta tai sitten olohuoneesta, joissa sellaiset jo olivat. Loppu siksi, että vaikka matka ei ollut pitkä oli niiden ronttaaminen aina jotenkin hirmu työlästä, varsinkin ajatuksen asteella. Omaa porrasjakkaraa ei tähän huoneeseen voinut edes harkita ostavansa, koska sille ei ollut minkäänlaista tilaa missään, ilman, että olisi tiellä ollut. Aloin siis metsästellä sopivia pikkutikkaita ja siinähän sitten kesti.

Onnistuin nimittäin aina sopivien osuessa kohdalle olemaan just sen verran myöhässä, että ne oli jo varattu tai myyty toiselle. Pari kertaa törmäsin myös tuotteisiin, jotka eivät olleet myynnissä myytävien joukossa esillä ollessaan kumminkin. Se, jos mikä on kyllä ärsyttävintä ikinä. 

Toki tikkaiden löytymistä hidasti myöskin se, etten halunnut budjetoida niihin ihan älyttömiä vaan toivoin sellaista sopivan edukasta löytöä ja mieluiten ihan tästä jostain lähialueilta tai missä reissuillani liikuskelen. 

Sitkeä etsiskely tuotti kuitenkin tulosta pari päivää sitten, kun vihdoin tärppäsi. Tosin siinäkin kävi tietysti ensin niin, että tikkaista oli jo sovittu kaupat toisen kanssa ja jouduin taas nielemään pettymykseni. Onnekseni kävi kutenkin niin, että se alkuperäinen ostaja teki myyjälle hiljaiset ohikkaat ja minulla kävi tuuri.

Yllätyin todella positiivisesti sen tuurini lisäksi myös siitä kuinka ihanan sirot ja tukevat tikkaat ovat käytössä, kuten myöskin tuosta väristä, joka melkein natsaa täydellisesti huoneen tapetteihin. Myyntikuvissa tikkaat näyttivät enemmän valkoharmailta, joka olisi myöskin ollut vallan jees, mutta tämä sävy on kyllä ehdottomasti paljon kivampi.

Ja näillähän yltää nyt sitten niin kivasti ettei tosikaan! Ovat aina näpsästi käsillä skafferin nurkalla kun tarvitsee eikä ole pitkä matka ronttailla ympäri kämppää. Tilaakaan eivät juuri vie taitettuna ollessaan ja jos vievätkin, niin saan ne skafferin sisälle siksi aikaa, jos syömävieraita tulee pöydän äärelle.

Ainoa mikä vähän häiritsee silmiäni ovat nuo vihreät ja lilat maalitahrat tikkaiden pinnoissa. Tykkään enemmän kyllä patinasta, mutta voi olla että nämä täytyy maalata uudelleen ihan vaan, että pääsen noista liian äitelistä roiskeista. Luulen myös, että uudella maalipinnalla näistä tulisi vieläkin ihanammat, jos se ylipäänsä on edes mahdollista sillä tykkään näistä aivan älyttömästi jo nyt.

Ja mistä nämä löytyivät ja mitä maksoivat? No Tori.fistä kympillä lähtivät. Että kannatti kyllä todellakin melkein se vuosi odotella.

Had been searching for a small foldable ladder to my kitchen and finally got lucky. It took me almost a full year to find these, but I wanted them to be as near perfect and cheap as can be and these surely are. Totally worth the wait and searching.

4 kommenttia:

 1. Ihanat tikkaat ja todellakin tiedän odottamisen tuskan. Olen itse etsinyt ja etsinyt, odottanut ja odottanut ..... ja edelleen odotan, että eteeni ilmestyisi kiva kaappi keittiöön, vähän samaan tyyliin kuin sinunkin keittiössä tuo vitriinikaappi. Keittiössäni on ollut paikka valmiina useamman vuoden, että kohta kilahtaa jos ei löydy 😁

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän peukkuja, että pian löytyisi, ettei kilahda siellä <3 :D

   Poista
 2. Kokeile maalinpoistoaineella, saat samalla lisäpatinaa 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mut ei, mut joo , mut ei. Kävi mielessä kyllä, mutta just tuo että sen saisi tehtyä niin nätisti, ettei tulisi sitä lisäpatinaa sitten vähän arveluttaa. :D

   Poista