sunnuntai 24. tammikuuta 2021

Monta ideaa yhdessä keittiössä

Keittiö on yksi lempihuoneistani tässä talossa siitä syystä, että siellä on niin paljon hyviä vuosien varrella saamiani ideoita ja kaikkea kaunista rinta rinnan. Helpoimmasta päästä ideat ovat ihan vaan vaikka hylly oven päälle, joka toi tähän tilaan paljon kaivattua säilytystilaa ja erittäin nätin kehyksen vanhalle ovelle. Tässäkin suurelta osin ihan vaan arkikäytön asioita, kuten nyt vaikkapa talouspaperirullat, mutta kun ympärillä on niin nättiä, että nekin näyttävät jopa ihan nätiltä tuolla.

Ihan huippuidea oli vuosia sitten rakentaa pesukoneen ja sähkötaulun peitoksi itse nurkkaan skafferi. Se on palvellut niin loistavasti tuossa, että vaikka se pesukone sieltä joskus pois sisältä muuttaa, niin skafferi on ja pysyy paikoillaan. Mielessä jo haaveilen siitä, että saan alkaa hamstrata ruokatarvikkeita koko komeron täydeltä, niin kuin kunnon pula-ajan mummo konsanaan.

Kallein kaikista ideoista keittiöön on ollut ehdottomasti nämä marmoritasot. Inspis tähän tuli puhtaasti ihanalta ystävältäni, joka laittaa samanmoiset omaan keittiöönsä jahka remonttipuuhat siellä alkavat.
Käytössä marmori on osoittautunut juuri niin ihanaksi kun miltä se näyttääkin enkä malta odottaa, että tämä tästä alkaisi pian patinoitua vieläkin kauniimmaksi, parissa vuodessa kun ei ole vielä suurempia ehtinyt ilmetä.

Muita hyviä ideoita tässä huoneessa ovat tietty tapetin lisäksi puulattiaan maalattu ruudutus sekä nuo ihanat metrolaatat työtasojen ja hellan päällä. Laatat tulivat siihen muutama vuosi sitten mutta puulattian maalasin jo pian viisitoista vuotta sitten. Siinä alkaakin jo kivasti patina näkyä siellä täällä kolhuina ja kulumina mikä tekee siitä silmiini aina vaan paremman.

Lähes poikkeuksetta minulta täällä ensi kertaa käyvät kysyvät, onko tuo hella oikea ja onko se koristeena vain tuossa. Hella on ihan oikea vanha hella ja se on ihan päivittäisessä käytössä täällä. Nyt siitä tosin yksi levy otti ja hajosi, enkä tahdo löytää korjaajaa joka viitsisi tulla tänne uuden levyn siihen asentamaan, vaikka uusi levykin minulla siihen jo on hankittuna. Kertoo paljon nykyajan kodinkonekorjaamoista, kun tekevät kuulema vain takuuhommia uusille laitteille ja muihin eivät enää koske. No, onneksi kaksi muuta levyä toimivat vallan hyvin ja se levynasentajakin varmasti jossain vaiheessa vielä löytyy, kun tarpeeksi kauaksi huhuilee (vinkatakin saa jos tietää jonkun!).

Ja ehkä lempparini tässä keittiössä on tämä jääkaapin integrointi, joka saa nykyaikaisen kapistuksen näyttämään vallan vanhalta ja leppoisalta. Idea tuli niistä julman kalliista italialaisista jääkaapeista, jotka on rakennettu näyttämään vanhoilta, että tuommoisenhan voisi askarrella itse ja niin sen sitten teinkin.

Että ihmekös tuo jos lempihuoneeni on tämä, kun niin paljon on laitettu intohimoa sisustukseen tänne.

I love my kitchen cause it's filled with all the best things and ideas.

8 kommenttia:

 1. Niin justiinsa! Että kodinkonekorjaajat ei sitten vissiin korjaa enää uudempiakaan laitteita sen jälkeen kun niistä on takuu mennyt umpeen?! Pistää niin vihaksi. Tänä vuonne tulee kuulemma jokin EU-säännös, jossa vaaditaan elektroniikalta parempaa kestävyyttä ja korjattavuutta, mutta mitäs se auttaa, jos korjaajaa ei kuitenkaan saa! :-(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että niitä korjaajia rupeaisi sen säädöksen myötä enemmän löytymään sitten :-)

   Poista
 2. Mun nuorehkoa, 13-vuotiasta, uunia on käynyt korjaamassa käpyläläinen kodinkonehuolto (https://www.tvjakone.fi/). Ekalla soitolla he kehuivat juuri korjanneensa 30 vuotta vanhan lieden, joten eivät pelkästään tee takuukorjauksia.

  VastaaPoista
 3. Sinun ideat on kyllä inspiroivia, vaikka itsellä ei samanlaista sisustussilmää olekaan. Kivoja pikku juttuja on tarttunut matkaan ja omiakin oivalluksia on alkanut sitä kautta pulpahtelemaan.

  VastaaPoista
 4. Sinulla on kyllä ihana koti ja olen aina ihaillut keittiotäsi ja etenkin sitä taitoa, mitä pystyt itse tekemään.
  Itse tehty on parempi, kuin uutena ostettu
  Aikaajoin tulen aina kurkkimaan, mitä uutta olet keksinyt... Itse en enää aktiivisesti ole blogiani päivittänyt.
  PS. Onko sulla instrasivuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että käyt kurkkimassa :) Instasta löydyn nimellä dgsisustusmania

   Poista