tiistai 5. tammikuuta 2021

Tv-kaapin työvaiheita

Päätin siis uudistaa olohuonetta pistämällä siellä kalusteita vaihtoon uuden järjestyksen aikaansaamiseksi ja sitä varten sain idean askarrella itse yhden mittoihin sopivan kaapin, jonne saisin kätevästi telkkarin piiloon.

Halusin ehdottomasti kaapille tietyn lookin ja toiminnallisuuden ja koskapa vanhoista kalusteista pitävälle ei sellaista mistään valmiina löytynyt, niin ostin sitten käytettynä yhden vähän uudemman toimistokaapin ja pistin sen palasiksi saadakseni siitä projektiini sopivat puuovet. Lähitokmannilta hain vähän liimapuulevyjä runkomateriaaleiksi ja sitten aloin vaan askarteluhommiin.

Muutaman tovin sahailtuani ja ruuvailtuani oli ensimmäisen illan saldo tällainen: runko kutakuinkin kasassa ja alaovet paikoillaan. Tämä alapuoli palvelee ihan vaan säilytyskaappina ja tuohon ylempään osaan tulee sitten se tila telkkarille ja ylös pieni hylly, jossa voin pitää esillä kaikkea nättiä jota tuijotella tv-tä katsellessa.

Tein tähän samaan syssyyn oikein rei'ät kaikille sähköjohdoille, jotta saan kaiken nätisti piiloon tuonne alakaappien puolelle, jonne suunnitelmissa on vielä lisätä hylly mahdolliselle dvd-soittimelle (juu, meillä ollaan niin retroja, että välillä katsotaan filmejä niin kuin ennenvanhaan).


Koko kaappi on vain 30cm syvä, jotta se mahtuu sille varattuun tilaan kuin hansikas eikä syö huonetilaa yhtään enempää kun on tarvis. Mutta, samalla sen täytyy olla tietysti todella silmää miellyttävä ja näyttää siltä, että se kuuluu siihen mihin olen sen aikonut laittaa. Kaikin puolin alkaa vahvasti näyttää siltä, että tästä tulee just eikä melkein tosi hyvä, vain väritys pitää vielä lyödä lukkoon, mutta se selkiytyy tässä lähipäivinä jahka saan tänne uuden käytetyn sohvan, jonka päällisien kanssa pääsen tähän kaappiin värisävyjä mallailemaan.

Palataanpas siis siihen aiheeseen taas tässä ihan kohta. 

So I couldn't find a cabinet ready to fit my new livingroom plans so I decided to make it myself. It's going to be a place I can hide our tv and other stuff, that I need, but don't want to look at all day. I still have to figure out the colors for this piece until I can put it in it's place and to use and for that I need to get the new (second hand) couch here first. 

1 kommentti:

  1. Voin vaan kuvitella miten ihana tuosta tv-kaapistasi tulee. Olet kyllä taitava näissä puuhommissakin ja teet niin persoonallisia kalusteita:)

    VastaaPoista