lauantai 9. tammikuuta 2021

Värimalleja katsastamassa

Täällä on pidellyt  stressiä olohuoneen uudistamisen kanssa. Ei sillä, että siellä olisi nyt hirveästi mikään edistynyt vaan sillä, että auto hajosi niin tämä intohimoinen sisustusmaanikko on ollut melkein viikon tässä ihan jalatonna. Piti nimittäin päästä kaikista ensimmäiseksi käymään ystävän luona hämeessä, jotta homma lähtisi rullaamaan ja sinne hämeeseen pääsin vasta tänään, kun auto antoi sen verta myöten, että toimi (vika siinä on on edelleen, mutta juuri nyt vähän hakusessa).

Kuvat meritähdistä ja simpukoista eivät siis liity aiheeseen muulta osin, kun että ovat tuolta ystäväni Katjan ihanalta asemalta. Hänellä on siellä niin paljon kaikenmoista silmäkarkkia esillä siellä sun täällä, että otin pari nättiä kännyräpsäisyä tännekin, että jotain kaunista on katsella samalla kun valitan tässä autoni kohtaloa ja mutisen.

Mutta onnekseni se reissuni päätarkoitus, joka siis oli värien tutkiminen ja maalien hankkiminen onnistui sitten ihan valtaisan hyvin. Parolassa tehdään asemallakin pientä remonttia ja siellä oli ihana ystävä ihan samanmoisten värimaailmojen kanssa puuhaillut, mitä itse olin myös mietiskellyt ja löysin yhdestä hänen värikokeilupapereistaan sitten itseänikin viehättävän sävyn, jota voisin kokeilla tuohon tv-kaappini pintaan sekoitella.

Tässä ne on malliksi tuossa paperin keskellä viulun ja uuden sohvan tyynynpäällisen kanssa, että miten natsaisivat yhteen. Viulu siksi, kun sen väri on likimain sama kun olkkarimme katossa ja tyynynpäällinen siksi, että pitäähän sohvankin nyt sopia tv-kaapin kanssa sitten. Väri on tuollainen sanoisinko nyt turkoosinharmaa. Ei ehkä toistu kaikkien ruuduilla niin kuin minulla täällä kotona, mutta erittäin hauska sävy se on, ei tiedä onko vihreänharmaa vai harmaansininen, mutta just sellainen kun mielessäni on pyörinyt. 

Nyt pitää vaan saada se sitten pellavaöljymaaleilla itse sekoiteltua sillä valmiina sellaista ei ole olemassa (ja nämä Katjan mallivärit oli tehty savimaalilla, joten apuja en huimasti siitäkään sekoitteluuni saa). Mahdollista myös on, että tämä unelma vielä muuttuu joksikin ihan muuksi matkalla, jos sieltä sekoitellessa tuleekin joku uusi sävy eteeni jollaista en ole osannut ajatellakaan.

Että ans kattoo siis mitä tästä seuraa, tavoite on saada huomenna värisävy valikoitua ja pistää pensseli hommiin tv-kaapin kanssa. Voin maalin kuivuessa sitten napsia kuvia tuosta jo edellä mainitsemastani uudesta sohvasta, joka meillä jo olkkarissa siis on. 

Been having some car problems here so the living room project has been mostly just standing still and waiting for me to get to visit Hämeenlinna and get some paint sample inspiration and paint. I finally got to do the trip today and with a little help of my dear friend Katja from Parolan asema I got my paints and sample-ideas and can finally start to mix my own tone for the tv-cabinet.

The other pics are here just for you to look at something pretty. All details from Katja's beautiful home.

3 kommenttia:

  1. Kovasti haluaisin kuulla espanjalaisesta karvatylleröstä, josta juttua lupailit...

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti se vika autossa saadaan pian selville. Meidän omassa pitäisi raidetangon pää vaihtaa. Nyt on onneksi toinen auto vielä käytössä, eli ei sen puolesta ole hätää. Kauniit värimaailmat myöskin!

    VastaaPoista