tiistai 12. tammikuuta 2021

Metsäänhän se meni

Lähti sitten tämä projekti aivan lapasesta täällä, kun tajusin kaapin kertaalleen maalattuani, että tämä meni nyt kertakaikkisen metsään tämä värivalinta. Siinä kun sitä ajattelin ja värilapuilla mallailin, tuntui tämä turkoosihtava harmaa erittäinkin hyvältä idealta, mutta kun vihdoin maalauksen jälkeen heräsin ja tajusin mikä tämä väri oikein on, niin en voinut muuta kun nauraa; tämä on nimittäin lähestulkoon aivan sama KUN OLOHUONEENI EDELLINEN SEINÄVÄRI muutaman vuoden takaa. Siis just se väri, joka piti maalata piiloon, kun se ei yhtään toiminut sen hienon punertavan paneelikaton kanssa. 

Ja nyt joku aivopieru päässäni sanoi, että maalaa kaappi tällaiseksi... Ei tule kesää. Pari päivää meni hukkaan, mutta ei se mitään, uusi maalikerros on jo osittain sivelty kaapin pintaan ja tällä kertaa ei mennä niin lujaa metsään enää, pelasin nimittäin varman päälle ja sekoittelin tuohon aivan hempeän ja lämpimän vaaleanharmaan värin, joka kaikella varmuudella sopii olkkariin, eikä riitele punervan katon kanssa liikoja. 

Mutta lisää työtä ja odotteluahan tämä nyt sitten tietää, kun pitää antaa pellavaöljymaalin kuivua rauhassa. Onneksi tämä näyttää jo yhdellä kerroksella sen verran peittävän tuon siniharmaan, että toisella tulee jo hyvä. Mutta harmittaa, kun ei vieläkään pääse tätä olkkariin mallaamaan, alkaa jo itselläkin kärsivällisyys olla koetuksella tämän projektin kanssa.

Mutta ei se auta valittaa, ehkä siitä tulee nyt parempi kun se on kunnolla ensin harjoiteltu. Hih.

So I painted the cabinet and couldn't put my finger on it why the bluegrey color suddenly started to feel like a really bad idea, until it hit me; this is almost exactly the same color that I removed from my livingroom walls a couple of years age when we exposed the vintage panel ceiling... 

Oh well, can't explain thet brain fart, but mixed a new paint a different tone and started painting over it as soon as it was dry. Two days wasted here, until I can finally try this cabinet out in the livingroom. I'm bursting of anticipation here...

2 kommenttia:

 1. Näyttää jo todella kauniilta! Värien valinta on ainakin minulle haastavaa puuhaa:)
  Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parani onneksi huomattavasti, kun uuden värin sai kohdilleen :) Mukavaa alkavaa suotta myös sinulle!

   Poista