maanantai 11. tammikuuta 2021

Rennosti rempallaan

Ja tässä on nyt meidän uusi sohva, tai uusi ja uusi, kun käytettynähän se on tietty ostettu, mutta kumminkin. Päädyttiin tähän ihan perinteiseen Ikean Ektorp-malliston kulmasohvaan monestakin syystä, joista tärkeimpänä ja ykköskriteerinä oli rentous. Muut tärkeät kriteerit olivat koirataloudessa päällisten helppo pestävyys ja ihan tuon huoneen mittasuhteisiin sopiminen ja istumapaikat monelle. 

Kivaahan tässä on myös se, että tähän saa ostaa uusia irtopäällisiä, että jos tämä väri alkaa tökkiä sen voi melko edullisesti vaihtaa toiseen.  Itse halusin nyt kokeilla tätä harmaata ja onnekkaasti just tämä sohva tulikin sitten näillä päällisillä vastaani torista. 

Olin nähnyt paljon kuvia joissa tämän sarjan sohvia on ja joissa ne olivat ihanasti rypyssä ja rytyssä ja niin rennon näköisiä, että kun keksin siitä vanhasta sohvakolossista luopua oli tämä ensimmäinen joka mieleeni tuli kun uutta ajattelin, eikä se ollenkaan huono ajatus ollut, sohva sopii tänne aivan mainiosti ja perheen karvakorvatkin ovat sen jo heti hyväksyneet. (Ajattelin minä myös paljon muitakin eri merkkejä malleja, mutta tässä oli ihan liikaa hyviä puolia niihin muihin verrattuna.)

Kun vanhat lähtivät tieltä maailmalle ja tämä uusi tähän paikoilleen laitettiin, viskelin sinne kaikki tilassa olleet peitot, tyynyt ja lampaantaljat hujan hajan ja pitkälti tuossa asennossa ne ovat tuossa olleet siitä asti. Vanhassa talossa kunnon pakkasilla käy ikkunoista hieman ikävä pieni kylmänhohka ja tuolla kaiteilla olevat pehmikkeet torppaavat sen nyt varsin mukavasti. 


Itseä aluksi mietitytti kovastikin, että miten sitä ihminen tottuu toistakymmentä senttiä vähemmän syvään sohvaan, mutta aivan hyvin olen jo tottunut. Tajusimme myös, että tässä on itseasiassa paljon enemmän tilaa, kun nyt kaksi mahtuu kunnolla samaan aikaan sohvalla loikoilemaan, missä vanhaan mahtui mukavasti oikeastaan vain yksi.

Huone on muilta osin vielä ihan sekaisin, eikä uutta värimaailmaakan ole vielä täysin lyöty lukkoon, mutta tästä se on nyt lähtenyt etenemään ja toistaiseksi näyttää ainakin siltä, että ihan oikeaan suuntaan ollaan menossa.


The new couch is actually old and used. I chose this Ikea's Ektorp for a lots of reasons; I really like the casual country look it has, the fact you can wash all the covers and even buy new ones, the size that fits this relatively narrow room and the fact these are so common that it's easy to find one used. We've really liked it here, even tho the old couch was deep and comfy this one fits more people in it as the old one was all full with one person laying in it. 

I still have to tweak the color scheme in it to make this look more spot on, as now it is all mixed colors from the pillows, skins and blankets from the old sofas. (But, as you can see the doggos really approve that no matter what the colors are.) 

8 kommenttia:

 1. Kaunista on...tuo matto pisti silmiini...mistä se on ostettu

  VastaaPoista
 2. Ektorp on maailman paras päikkärisohva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän koirat on ihan samaa mieltä! Itse en ole vielä ehtinyt kokeilla, mutta veikkaan, ettei se minullekaan huono kokemus ole :-D

   Poista
 3. Ektorp on kyllä paras. Meillä oli littanaksi käytetyt ja monet päälliset nähneet 2+3 istuttavat ja niitä on usein ikävä, vaikka nykyiset on ihan siistit. Saatan palata noihin vielä. Ikean sohviin saa irtopäällisiä Dekoriasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen ja huomannut, että näihin rakastuu aika palavasti. Niin on hyvät sohvat kyllä eikä vähiten siksi, kun noita päällisiä saa uusia.

   Poista
 4. Ihanan näköiset kuvat :) mukavaa tammikuuta Sinulle :)

  VastaaPoista