lauantai 30. marraskuuta 2019

Lunta ja löytöjä

Saatiinhan sitä lunta vihdoin tänne eteläänkin, tosin hirveän räntämyräkän seurauksena, mutta jäi sitä onneksi vähän maahan ja puihin maisemaa kaunistamaan, hetkeksi ainakin.

Kävin eilettäin pienellä kirppiskierroksella hämeessä juuri siinä räntämyräkässä, mutta koskapa seura ja kirppikset olivat niin kivoja, ei se säätila haitannut vasta kun kotiin päin yksin ajaessa. Onneksi autossa oli mukana kivoja löytöjä joiden ansiosta hymy oli huulilla herkässä vaikka liikenne olikin melkoisessa puurossa.

Olin liikkeellä ajatuksella löytää jotain kivoja koristeita ja kukka-astioita joulua varten ja niitähän tarttui mukaan oikein mukavasti. Rottinkia ja kuparia joulun kukille muun muassa.

Kulahtanut lyhty näytti mielestäni niin kivalta ja jouluiselta, että ei sitä kauaa tarvinnut miettiä ennen kun sen kassalle mukanani kannoin. Pienillä kävyillä päällystetty pallo oli myös ihan must. Näin yhdessä lumen kanssa kuvattuina nuohan henkivät oikein mukavaa joulutunnelmaa tuossa, tosin haluan ne kyllä säiltä suojaan sisälle laittaa, mutta kuvat oli kiva ottaa ulkona nyt kun sää suosi ja  valoa riitti.

Puista löylykiulua lähdin oikein etsimään ja onnekkaasti sopiva sellainen tuli kierroksella vastaan. Tarvitsen tämän ruukuksi pihan pienille joulukuusille, joista toisen rottinkiruukku on hajonnut ihan kappaleiksi. Kahva pois ja reikä pohjaan niin johan näyttää kuusi nätiltä ja viihtyy varmasti paremmin kun on tukevat laidat juuripaakun ympärillä taas.

Harjoja ja luutia taas ei voi koskaan olla liikaa, joka huoneessa tarvitaan omansa. Tätä vanhaa tapettiharjaa ajattelin testata lumiharjana vaatteille porstuassa. Sillä saa ehkä kivammin harjailtua itsensä puhtaaksi kun pitkäkahvaisella serkullansa.

Ja lopuksi täytyy esitellä pieni kiva kori ja vanha matkalaukku, molemmat mainiot säilytykseen ja esillepanoon. Olen joskus keräillyt noita vanhoja pikkuisia matkalaukkuja ja niitä löytyyki jo valmiiksi muutama. Ne ovat mitä oivallisimpia säilyttimiä työhuoneen hyllyn päällä. Niin nättejä ja näppäriä makuuni. Pieni kori taas patinoissaan on varmasti mitä kaunein astia pidellä joulun omenoita tai muita herkkuloita esillä.

My fleamarket finds from yesterday. I went out to scout for things that I can use in my Christmas deco and was lucky to find this many. A copper and rattan pot for seasonal flowers, a lantern and a cone ball, a sauna bucket for my outdoor Christmas tree, a brush to use in the porch to brush off snowly clothes and a wicker basket and old tiny suitcase for pretty storage.

6 kommenttia:

  1. Kivat löydöt.Taidanpa väsätä tuollaisen käpypallon lehtikuusen käyvistä oasis pallon päälle,on niin jouluisa🌲

    VastaaPoista
  2. Hyviä löytöjä! Tuollaiset löydöt kelpaisivat helposti minullekin :) Aika hauska! Ajattelin tehdä kävyistä pallon tuohon oven viereen. Tuo pallo on kanssa tosi hieno. Söpö!!!

    VastaaPoista
  3. Jopas olet aarteita löytänyt, ja kuten eellisetkin ihastelen sitä käpypalloa :)

    VastaaPoista