perjantai 8. marraskuuta 2019

Kyläkauppafiilistä rakentamassa

Jotta myyntipaikassani Parolan aseman joulumarkkinoilla olisi sitä kaipaamaani kyläkauppamaista fiilistä, sitä pitää rakentaa sinne itse. Siispä kävin ostamassa vähän liimapuulevyjä ja rimoja. Lisäksi osti yhden käytetyn tv-tason, josta sain valmiit latikot, koska sellaisia tähän projektiin myös tarvitsin.

Olin miettinyt ja suunnitellut tarkkaan valmiiksi kalusteen jollaisen halusin ja kun kaikki ajatukset olivat hyvässä läjässä, aloin rakentaa. Ruuvailin liimapuulevyistä senkin ja aloin mallata siihen noita laatikoita, jotka olin ensin hionut ja vähän lyhennellyt alkuperäisistä.

Laatikot laitettiin senkkiin sillä tyylillä kun oikeasti vanhassakin olisi, eli tasan pintaan ja sopivin välein. Onnekkaasti noissa oli valmiiksi tyyliin sopivat vetimet, jotka viimeistelevät lookin jahka tämä tästä ensin rakentuu.


Ja koska kyläkauppani muut osat ovat sisäosiltaan valmiiksi ahavoitunutta mäntypuuta, piti tätäkin projektia vähän patinoida niiltä osin, jotka tummaksi sitten vahaan. Mäntypuun värinen öljyvaha ajaa asian ja se oli hyvä asentaa vaiheessa, jossa alaosassa ei vielä liiemmälti ollut hyllyjä ja tukipuita edessä.

Ja sitten kun tarpeeksi oli ruuvannut ja sahannut oli kaluste valmiina läjässä odottamassa pintamaalia. Yhden päivän se otti, kun oikein rauhakseltaan rakenteli ja kävi välillä hulmuamassa muuallakin. Alaosassa on jopa samanmoiset paneloinnit taustaseinässä kun niissä ylähyllyissäkin, tosin eivät tuolta juuri näy, mutta se tieto siitä että ovat tuolla tekee tästä minulle juuri täydellisen. Nyt jo mielestäni näkee, että hyvä siitä tuli. Tulee varmasti oikein näpäkkä vielä kun sen maalin saan pintaan. Laitan siitä kuvan teille heti huomenna kun se on maalattu, nyt menen sutimaan väriä pintaan.

So I began to build a chest for my corner in the upcoming Parolan aseman joulumarkkinat. I found a set of drawers from an old tv-stand and otherwise I got new materials from the hardware store. I think it looks quite nice and even without paint it already has a lot of vintage general store vibe to it.

2 kommenttia:

  1. Jestas että olet taitava:) kyllä tulee hieno tiski, tuosta voi vähän ottaa vinkkiä oman keittiön suunnitteluun.
    Ihanaa loppu viikkoa.
    T.HP

    VastaaPoista
  2. Mä olen niin kateellinen. Toi on jo nyt ihana!

    VastaaPoista