perjantai 22. helmikuuta 2019

Sisustukseenkin sointuva

Tässä kasvien istuttelun lomassa olen myös neulonut aika paljon, harrastus joka on nyt viime vuosina alkanut taas enemmän ja enemmän kiehtoa. Pääasiassa olen tehnyt kaikemoisia pipoja ja huovutettuja juttuja, mutta tänä talvena alkoi mieli tehdä kokeilla myös jotain vähän isompaa, kuten villapaitaa. 

Neuloin ensin oikein ohjeen mukaan yhden, josta tuli löysällä käsialallani ihan valtaisan suuri ja sitten päätin olevani jo niin hyvä neulomisessa (hih), että osaisin soveltaa ohjetta ja tehdä toisen, sopivamman. No, eihän sekään nyt ihan ensimmäisellä yrittämällä täysin maaliin osunut, mutta toisellapa osui tarpeeksi lähelle ja siitä syntyi tämä rento tiilenpunainen villapaita.

Minulla on erittäin omaperäinen tyyli tehdä oikea ja nurja silmukka. Se on peruja ihan lapsuudestani asti, en vain koskaan älynnyt miten silmukat oikeaoppisesti tehdään ja väkertelin kaikenlaisia omiani kunnes onnistuin ja jostain syystä tekniikkani toimii ja oikea silmukka on oikea ja nurja nurja vaikka kiepauttelenkin lankaa vähän ekstraa ja poimin silmukat eri puolelta kun normaalisti. Tästä johtuen käsialani neuleissa on hurjan hauskan kiharaista (ja neulomiseni hurjan hauskan liikkuvaista) ja näyttää kauempaa vähän kuin joltain erikoisneuleelta, tästä syystä en sitten ikinä halunnut enää niitä silmukoita uudestaan oikeaoppisesti opetella vaan nakuttelen tyytyväisenä menemään tällä omalla tavallani. 


Ja parastahan tässä tyylissäni on se, ettei se ole niin tarkkaa, poolokaulus voi olla ommeltu paitaan väärinpäin ja vähän löysempiä silmukoita siellä täällä olla, mutta kuka niitä edes katsoo, kun lopputulos on kuitenkin ihan huikea itse itselleni tekemä villapaita! Ja tästä innostuneena kävin jo ostelemassa langat seuraavaankin, puikot kilkkuen kevättä kohti siis.


I'm so proud of myself cause I've knitted myself a sweater. The first (well actually second, the first one came out way too large) I've made ever. 
I am so pleased with this one I already bought some new yarn to make another one too.

3 kommenttia:

 1. Kauniin ja lämpöisen neuleen olet tehnyt. Tuo kiepsauttaminen/omaperäisyys tekee neuleesta hyvin eläväisen, ei huono!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Huisin hieno, virheineen kaikkineen täydellinen.

  VastaaPoista
 3. Ihana asenne, itsekin harrastan tuota ei sen niin väliä jos ei ihan priimaa pukkaa kun on muuten ihana -ajattelua <3
  Ja on kyllä kertakaikkisen hauska tuo villapuseron pinta!

  VastaaPoista