tiistai 19. helmikuuta 2019

Kaappia ja naulakkoa


Olen saanut lapsen huoneessa nyt vähän hitaasti aikaan, kun materiaalipula vaivaa ja en osaa päättää, että raaskisinko kaventaa tuota mustaa laatikostoa kaapin alla, vai etsiä tilalle jotain muuta. Laatikosto on tosi näppärä, mutta minua on aina kiusannut se, että siitä puuttuu nuo pari laatikkoa. Nyt se natsaisi mitoiltaan kaapin kanssa ihan tasan jos lyhentäisin sen tuon vajaan rivin verran ja pistäisin alle pyörien tilalle kunnon sokkelin ja maalaisin samaan tyyliin, mutta joku haraa päässäni sitä vastaan vielä. Ehkä kun annan tässä ajan vähän kulua, tiedän varmaksi mitä teen.


Mutta kaapin maalin sävy osui kerrasta maaliin. Sekoittelin sen vanhoista purkinpohjista mitä maalikaapistani löysin. Olen aina ihan innoissani kun pääsen käyttämään ylijääneitä maalinrippeitä johonkin hyödylliseen sen sijaan, että kuivuvat purkkeihinsa. Tässä on nyt valkoiseen maaliin sekoiteltu hieman mustaa ja okraa ja tulos on tuollainen kivasti vanhanaikaisen oloinen kitti. Se on nyt huoneen muuhun värimaailmaan sopiva ja mukavan vaalea.


Askartelin myös huoneen nurkkaan pienen puunaulakon jonka maalasin samalla kitin sävyllä. Sen on tarkoitus olla paikka jossa voi roikotta niitä puolipidettyjä vaatteitaan (sen sijaan että lojuisivat siellä täällä), mutta ans kattoo nyt toimiiko se siihen vai kertyykö siihen sittenkin jotain muuta. 

My son's room decorating is going slowly right now, cause I can't make up my mind on what to do with the chest of drawers under the cabinet I made. I kind of want to shorten it to match the cabinet, since it's missing a couple of drawers, but I'm just not sure of it yet. 
On the other hand the paint job on the cabinet is spot on. I mixed some left over paints together, white, with a hint of black and ochre and got that beautiful old fashioned tone that I think fits the room very nicely.

9 kommenttia:

 1. Äkkiäkös sä nyt näppäränä teet siihen puuttuvat laatikot tuohon laatikostoon niin ei häiritse niiden puute.
  Nyt sen mittasuhteet on jotenkin paremmat kuin että jos siitä poistais osan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääh, laatikoiden tekeminen ON rakettitiedettä ja siihen en kykene. Asia hautuu vielä. :-)

   Poista
  2. Tee pelkät valelaatikot ts. etusarjat puulevystä :)

   Poista
 2. Tuli mieleeni, että jos sä otat sen välitason pois(jos mahdollista) ja laitat siihen reunaan korin? Ja jos haluu symmetrisen, niin tee samoin toiselle puolelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täh? Nyt putosin kyllä kärryiltä. Mistä ihmeen välitasosta puhut? Ja mitkä korit? Que?

   Poista
  2. Välitaso= kahden puuttuvan laatikon välissä ainakin minä näen "tason" joka kannattelisi ylempää laatikkoa.

   Kori= Vaikka rottinkikori tai joku muu vastaava.

   Pahoitteluni että yritin auttaa ja kirjoitin epäselvästi! :/ SORI!

   Poista
  3. Kiitos selvennyksestä, nyt tajuan mitä tarkoitat. :-) Ennemmin kyllä lyhennän koko laatikoston kun otan siitä enempää laatikoita pois tai paikkailen koreilla noita reikiä. Tuo on tuohon liian leveä tuollaisenaan ja saa koko systeemin näyttämään matalalta ja vaihtoehtoina minulla on, että otan pois sen siitä kokonaan ja etsin sopivampaa tilalle, tai sitten lyhennän sen tuon vajaan rivin verran.

   Poista
 3. Mielettömän ihana lipasto kyllä! Muutenkin sun koti on kaunis <3 Olen tälläinen hiljainen lukija :D

  VastaaPoista
 4. Feikkilaatikot? Eli levyt ja vedin näyttämään laatikon etulevyltä ilman laatikkoa.

  VastaaPoista