lauantai 9. helmikuuta 2019

Olkkarin nurkan virkistys

Kun sain hengiltä tuolta olkkarista sen saniaisen jäi tuo nurkka jotenkin kylmäksi ja autioksi, vaikka siellä tavaraa onkin. Fiilis oli vaan niin kalsea, että jotain piti tehdä ja se jokin oli palmu. Mietin sitä pari viikkoa, että kehtaanko, kun olen niin onneton noiden viherkasvien kanssa, mutta päätin sitten, että kehtaan, ostellaanhan leikkokukkiakin maljakoihin vaikka nekin kuolevat melko pian. Suhtaudun tästä lähin viherkasveihin siis siten, että kestävät niin kauan kun kestävät, silti pidän niitä sisustuksessani. Tosin voisin kokeilla myös sellaisia kukkaruukkuun laitettavia kosteus- tai kastelumittareita, josko sellaisen avulla osaisin vihdoin kastella oikeaan aikaan. 

Mutta vihreä sopii tuohon nurkkaan tähän aikaan vuodesta niin hyvin. Parin hapsutyynyn kanssa fiilis on ihanasti beach-bohomainen ja virkistää sekä huonetta, että mieltä. Tila on nyt myös erittäin valoisa, joten voisin kuvitella, että tuo tuossa viihtyy ainakin kevääseen (jos siis saan kasteltua sitä oikein), sen jälkeen se voi viettää kesälomansa pihalla, jossa luontoäidin avustuksella saan pidettyä yleensä kaikki huonekasvini sekä elossa, että erittäin onnellisina. Mutta nyt nautin vihreydestä olkkarissa (ainakin niin kauan kun sitä kestää), kesä tulee sitten aikanaan.

I just had to get some green in my living room. This corner was screaming for it. The winter light can be so cold and harsh, but with a little plants in the deco everything gets all warm and cozy again. I just hope I can keep this palm tree alive till the summer. I'm so bad with my watering habits I usually  end up killing the most delicate plants in no time. 

3 kommenttia:

 1. Jostakin syystä viherkasvit ovat hirveän vaativia hoidettavia, täälläkin ne tuppaavat pääsemään henkikullastaan jos hoito on vain minun vastuullani... onneksi Mies on suht tunnollinen kastelijat niin vielä meillä on vehreää.
  Oletko miettinyt sellaista lasista kastelupalloa joka täytetään vedellä ja tökätään sitten multaan, sellainen voisi olla hyvä vaihtoehto myös kasteluongelmiin 😄

  VastaaPoista
 2. Itse sain viherkasvit vihdoin pysymään hengissä kun siirsin ne altakasteluruukkuihin. Nehän ovat usein melko rumia, mutta noin taitava tuunaaja kun sinä Marja olet, saisit varmasti tehdyksi myös tyylikkäät ja sisustukseen soopivat ruukut :)

  VastaaPoista
 3. Hei. Mä luotan vakaasti altakasteluruukkuihin. Ne on näpsä sujauttaa ulkokuoriin, esim. Ikean meriheinäkoreihin tms. muihin sopivan kokoisiin kääreisiin. Kasvivalinnallakin pääsee pitkälle, tsemppiä.

  VastaaPoista