perjantai 28. heinäkuuta 2023

Valoja kesäyöhön

Halusin tulevia kesäjuhlia varten laittaa iltaa varten pihalle vähän jotain kynttiläkoristettakin, mutta sillai kesäteemaan sointuvasti, eli ei mitään peltilyhtyjä, vaan jotain kepeää ja juhliin sopivaa. Halusin myös, että ne olisivat säänkestäviä ja huolettomia ja siitä se ajatus sitten lähti. Varastoista löytyi sopivasti lasipurkkeja, led-kynttilöitä, spraymaalia ja vanhoja muutama vuosi sitten juuttinarusta askartelemiani kukka-amppeleita.

Nämä led-kynttilät ovat mielestäni tosi kivoja ja osaa voi pitää jopa ulkona lyhdyssä, mutta olen huomannut, että vaikka niitä kuinka mainostetaan ulkokäyttöön sopiviksi eivät ne aina ole tarpeeksi suojassa sateelta ja ruostuvat sisältä piloille, jos pitkiä aikoja uimaan joutuvat. Siksipä olen keksinyt pistää ne lasipurkin sisälle turvaan. Sillai mahtuvat vielä pienimmät lyhtyjenkin sisälle purkkeineen, mutta nyt ajattelin laittaa niitä vain amppeleissa roikkumaan.

Ensin kaivelin kierrätyslaatikoista parit lasipurkit ja poistin niistä etiketit ja maalasin spraymaalilla niiden kansista yhteneväisen kultaiset. Tallessa minulla oli tuo iso lasipurkki, joka joskus olikin jo roikkunut lyhtynä eikä sille tarvinnut pesun ja kannen uusiksi värittämisen lisäksi muuta tehdä.

Sitten vaan kaivelin varastoistani sopivat naruamppelit, pistin kynttilät purkkeihin ja ripustin roikkumaan. (Noiden naruamppeleiden ohje löytyy tästä linkistä klikkaamalla.) Ja nyt pitäisi olla helppoa ja huoletonta tunnelmoida kynttilänvalossa puutarhassa sitten juhlissa oli sää mikä hyvänsä. 

Ja sit niinku sanojeni vakuudeksi tuli melkein heti pieni sadekuuro, joka kasteli sen verran, että näkyy miten hyvin suojassa kynttilät tuolla lasipurkin sisällä on ja miten kivalta ne näyttää näin vähän märkänäkin. Suoristuu nuo säilytyksessä vähän ryttyyn ja mutkille menneet amppelitkin tuolla paremmin nyt, kun vähän kosteutta saavat.

Put some led-candles in glass jars and hung them up in these jute plant holders I had made a couple years ago. So nice for these darker evenings and how wonderfully the candles are protected from the rain inside the jars.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti