lauantai 22. heinäkuuta 2023

Satoi taikka paistoi

Keksin vihdoin miten saada männä kesänä ompelemani pieni terassimarkiisi näyttämään joltain muulta kun roikkuvalta pussilta pikkuterassin päällä, kun viritin sen etureunastaan seinän ja tolpan väliin asentamaani poikkipuuhun kiinni. Nyt se on siinä jotakuinkin kivasti, niin että se ei enää särje silmiini niin kauheasti sellaisella epämääräisellä viritysfiiliksellä, mitä se tätä ennen teki.

Nyt kun se on vähän enemmän pingottunut valuu siitä sadevedetkin kivasti pois, niin että sitä voi pitää tuossa nyt melkolailla koko ajan, jos ei aivan kaatosateeksi tai myrskyksi rupea. (Tosin en ole niitä vielä testannut, jos vaikka kestäisi sellaisetkin.)

Ja sekös vaan on ollut leppoisaa, kun ei enää tarvitse joka ikisen tihkun takia lähteä siirtelemään noita sohvatyynyjä suojaan porstuan puolelle vaan voi huoletta antaa niiden olla paikoillaan ja käydä välistä itsekin fiilistelemässä kesäsateita pehmeällä sohvalla istuksien. Korituoleista kun muistaa huiskaista istuintyynyt sohvan päälle, niin hyvin on pysyneet kaikki kuivina tuolla. Ja porstuakin pysyy avonaisena, kun siinä ei enää päiväkausia ole tarvinnut tyynykasaa katsella, jos ilmat ovat olleet vähän epävakaisia kuten viime aikoina on ollut.

Hauskinta myös, että markiisi on niin samanvärinen talon seinien kanssa, ettei se tuosta edes kauempaa kovin hyvin erotu silmiin. Ainoa mistä sen isommin huomaa, että jotain siinä on, on se että itse terassi on vähän varjoisampi sen alla. 

Ai et, kun nyt on ehkä maailman mukavin miniterassi täällä meillä.

P.S. Markiisi on ommeltu sellaisesta lähestulkoon vedenpitävästä markiisikankaasta, joka pitää hyvin pienet ja keskikokoiset sateet ilman, että edes utua tulee läpi.

Finally figured a way to make this awning that I made hastily last summer, look better over our little deck; I attached the front of it to a small board  so it's more stretched there and now all the rain just flows off of it. Sooo wonderful that I don't have to keep watching the weather reports to move those pillows inside. The rain can't reach them now.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti