lauantai 15. heinäkuuta 2023

Possun pizzeria

On se kiva, kun on pihassa tämmöinen pikkupömpeli, minkä käyttötarkoitusta voi välistä muuttaa tarpeen mukaan miksi nyt milloinkin halajaa ja nyt siitä tehtiin pizzeria. Meillä on tulossa ensi kuussa pienet kesäjuhlat ja ajateltiin, että vieraille olisi hauska tarjoilla itse tehtyä pizzaa ja mikäs sen parempi paikka sellaisten paistelemiseen, kun tämä kasvihuone tässä pihan keskellä.

Kannettiin pois sieltä vaan se vihreä hyllykkö tavaroineen ja pistettiin tilalle pari pienempää hyllyä, jotka verhosin varaston takaa lojuneilla pellinpalasilla tiskiksi ja paistopöydäksi. Seinille muutama vanha puulaatikko ja siitähän se alkoi pian pientä noutopizzeriaa muistuttamaan.

Hankittiin torista käytettynä sopivankokoinen kivilevy työtasoksi ja leivonta-alustaksi ja pienten puulaitojen avulla se pysyy tuossa paikoillaan ilman, että liimata täytyisi, jotta se on sitten myöhemmin käyttökelpoinen muuallakin.

Ja tietysti kylttimaakarina maalailin käsin vanhaan tynnyrinkanteen sopivan kyltin pizzerialle. Siippa aikoo hoidella paistohommat ja häntä joskus nuorena poikana Possuksi tituleerattiin, niin sekös silloin sopi hienosti myös tämän paikan nimeksi sitten.

Pizzojen paistelua varten ostettiin torista myöskin tuolla takatiskillä pilkottava sähkökäyttöinen punainen pizzauuni. Testailtiin se jo kertaalleen ja toimivaksi todettiin, niin ettei sitten tarvitse muuta, kun somistella tämä paikka valmiiksi ja ostella pizzatarvikkeet ja bileet voi alkaa. 

Oli hauskaa ja rentoa tehdä tämä muutos tänne jo nyt vaikka juhliin onkin vielä aikaa. Sitä ei tarvitse silloin lähempänä enää tämän asian kanssa stressailla, kun kaikki on jo valmiina. Kivaa myöskin se, ettei tarvitse säistäkään välittää, jos vettä satelee juhlapäivänä saa pizzat ainakin hakea täältä katon alta suojasta ja samalla fiilistellä vähän muutakin puutarhaa sen ikkunoiden lävitse.

Started to change our greenhouse to a little pizzeria for an upcoming little party we're having here.

2 kommenttia: