keskiviikko 26. heinäkuuta 2023

Kesäkierros hämeen puolella

Piipahdettiin melko spontaanilla kirppistelymatkalla ystävän kanssa Hämeenlinnassa ja ihanan kesäpäivän lisäksi matkalta löytyi tietysti kotiinviemisiksi vaikka ja mitä tarpeellista ja vähän pelkkiä koristuksiakin. On lasipurkkeja koiranruoalle ja herkkuloille, ylimääräisiä kansia niihin sekä oivallinen peltipurkki työhuoneen pikkusälän säilöntään.

Kierrettiin kaikki keskustan lempparit ja piipahdettiin myös vähän maaseudun puolellakin Hattula kirppiksellä joka sijaitsee vanhan maatalon ulkorakennuksessa Vanha-Härkätien varrella. Sieltä löysin tuon hauskan joulukoristeen kulkusineen sekä alimman kuvan pihviveitsen ja ottimet, jollaisia olen tässä kesän mittaan metsästellyt.

Naulakkokoukut ostelin Katjan varastoista kuten seuraavan kuvan pienet varjostinkehikotkin. Niistä olisi tarkoitus askarrella sekä asuntovaunulle, että isoon makkariin naulakkoa ja lampunvarjostimia.
Lasinen tuikkukippo taas oli löytö jo edelliseltä reissulta Katjan kanssa, mutta se jäi silloin ostamatta, ja Katja ihanana piipahti sen seuraavalla kerralla mukaansa.

Tämän ison lampunvarjostimen löysin Suomen kasarmin aarteista ja sen olisi tarkoitus tulla olohuoneen uudeksi katseenvangitsijaksi niiden rottinkikorien tilalle, sillä olen vähän kyllästynyt niitä jo tuijottelemaan ja kaipaan tilaan vähän vaaleampaa ja romanttisempaa valoa. Tässä olisi värit aika hyvin valmiiksi jo kohdillaan, mutta pientä säätöä pitää tehdä noille tereille ja vähän ehkä myös hapsuillekin.

Pitsiverhoa tarvitsen vessan uuteen ikkunaan, sillä en siihen mitään liian pimentävää tohdi laittaa ja näistä riittää ehkä tuunaaman parit hyttysverkotkin kesäikkunoille myös.

Pöhköin ostos koko reissulta taitaa olla tuo tekovalkosipuliletti, jota mietin kaksi tai jopa kolmekin kertaa, että voinko ostaa jotain noin hölmöä keittiööni aidon letin sijasta, mutta koskapa aitoa uutta en ole edellisen jo lahonneen tilalle löytänyt, niin päätin ottaa kahden euron riskin ja kokeilla meinisikö se täydestä siellä, koska jostain syystä tykkään ihan hirmuisesti valkosipulista koristeena keittiössäni.

Että kyllä se vaan on tämä kesä ihan parasta kirppistelyaikaa minulle näemmä.

My latest fleamarket finds from Hämeenlinna.

1 kommentti:

  1. Erinomaisia ostoksia! Minä kävin tyttären kanssa kierrätyskeskuksessa alkuviikosta. Tytär löysi sieltä itselleen pienen pöydän. Pöytä (pieni, metallinen tarjotinpöytä) oli täysin moitteettomassa kunnossa ja hinta 7 euroa!

    VastaaPoista