torstai 6. heinäkuuta 2023

Lomareissun löytöjä

Käytiin lomareissulla kirppistelemässä Eurassa ja Kokemäellä ja sieltä tarttui mukaan varsin kiva pieni kattaus löytöjä. On vanha peili, messinkisiä kynttilänjalkoja, veitsiä, pesuharjoja sekä iso leivinlauta. 

Ihanaa oli olla kirppistelemässä alueilla, joissa oli paljon kirppiksiä ja paljon vanhaa ja vintagea, kun tuntuu, että täällä kotinurkilla ei juuri enää hirveästi sellaisia paikkoja ole, itse kirppiksetkin vähentyneet ihan hirveästi.

Suurin osa noista on Eurasta Kirppis kopista, joka on kyllä yksi lemppareitani tuolla suunnalla. Siellä on vaikka ja mitä ja yleensä sieltä on aina löytynyt jotain mitä olen muualta saanut etsiä turhaan, eikä tämänkään kerta ollut poikkeus. 

Olen noita puuvartisia kuorimaveitsiä yrittänyt etsiskellä jo jonkin aikaa, mutten ollut mistään harmikseni löytänyt vaikka kaikkialta olin muka etsinyt. täällä niitä oli sitten kaksin kappalein ja molemmat ostin matkaani riemumielin. Nyt voin vihdoin kierrättää kotoani sen sysiruman muovivartisen, kun saan tilalle mitä kauneimmat, jotka eivät silmiä särje esille unohtuessaan.

Ja tuo iso vanha leivinlauta lähti mukaani vaivaisella kympillä. Se on ihan oivallinen tarjotin tuollaisenaan, tai vaikka pikkupöytä irtojalkojen päälle. Leipomiseen se on ehkä jo vähän liian kuivahtanut, mutta sekös ei haittaa, kun niin paljon muutakin voi tuollaisella ihanuudella tehdä.

Pieniä pesuharjoja tarvitsen tämän tästä ja vanha vitosen peilihän oli ihan pakko ostaa, tuollaiset ovat mitä kauneimpia siellä täällä seinille ripusteltuina. Kynttilänjalkoja emmin aika kauan, kun niitä aika läjä minulta jo löytyy, mutta ostin kun arvelin, ettei tuota korkeutta vielä kotoa löydy ja oikein sitten arvelinkin. 

Euron pihviveitset vielä kruunasivat löytöläjän, kun tuollaisia on kotiini jo neljä kertynyt ja näillä sain kasvateltua määrän sopivasti kuuteen. Mahtilöytöjä kyllä tein ja mitä parhaimmassa seurassa vieläpä.


My fleamarket finds from my trip to Satakunta. Love the fact that there is so many places that sell old stuff. Here where I live the few fleamarkets left don't usually have treasures like this.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti