lauantai 13. toukokuuta 2023

Puutarhapöydästä laatikkopöytä

Männä kesänä osteltu sorvattujalkainen puutarhapöytä oli pyörinyt koko talven ympäri pihaa odotellen sitä hetkeä, kun saisin aikaiseksi sille jotain tehdä ja nyt se vihdoin koitti. Olin saanut ajatuksen sen pienentämisestä sopivammaksi kasvihuoneeseen jo viime suven puolella, mutta jostain syystä se jäi silloin vielä tekemättä. Liekö ollut liian kuuma tai kiire tai jotain.

Mutta nyt oli aika viedä projekti loppuun. Olen haaveillut sellaisesta kapeasta sivupöydästä kasvihuoneeseen ja näistä jaloista tulee just sopiva. Siihen kanneksi olin ajatellut jotain ihan muuta, mutta kun hokasin tuon vanhan puulaatikon sopivan mitoiltaan aika täydellisesti, oli sitä pakko päästä heti testaamaan. Kannen voi sitten aina vaihtaa jos tämä ei hyvältä näytäkään.

Tässä oli nuo jalat niin tiukasti ruostuneet kiinni, ettei pultteja saanut edes CRC:llä liottamalla auki kun toiselta puolelta, joten katkottiin sitten vaan jalustan sivupuut sopiviksi. (Tässä kohtaa vielä pakko mainita, että näitä pöytiä saa kaupasta uusia, ei siis ole mikään antiikkipöytä tämä, jos siellä jollakulla alkoi hirvittää.)

Vanha iso kansi laitettiin talteen, jos sitä joskus johonkin tarviaa ja uusi jalusta ruuvailtiin nätisti kasaan ja laatikko päälle.

Ja siitä tuli vallan hauska pieni sivupöytänen! Sopii loistavasti kasvihuoneen tyyliin tuollainen laatikkokansi ja todella rouheaksi patinoituneet pinnat vain kruunaavat kokonaisuuden. Iloitsen myös siitä, että nyt nuo jalat ovat talvilta suojassa tuolla, tuo kovapuupinta kun tykkäisi olla ennemmin öljyttynä ulkona ja minä taas tykkään enämpi tuosta harmaudesta just nyt. 

I had this pretty big table trying to fit in our little garden when I got an idea to turn it into a small table and put it in to the greenhouse. So perfect, I wish I had done this already last year when I purchased the table.

1 kommentti:

  1. Looks beautiful. Just built myself a planter. All my best, Elisabeth

    VastaaPoista