tiistai 30. toukokuuta 2023

Myrskyjen kaatamat maljakossa

Pomin pihalta talteen sateen ja tuulen taivuttelemia tulppaaneja sisälle maljakkoon, sillä on kivampi katsella niitä tässä kun mennä ulos palelemaan kukkapenkkien äärelle. Tämä on jo toinen satsi täällä sisällä näitä kukinnan jo loppupäässä olevia, kun tykästyin ihan hirveästi noihin niiden taiteellisiin muotoihin maljakossa.

Ne on niin hilpeitä tuossa eri suuntiin  kurkotellessaan ja samalla myös hirmuisen kauniita. Selkeästi nämä vähän erikoisemman muotoiset tai väriset eivät kestä näitä meidän alkukesän sääoloja, vaan heittäytyvät kyljelleen kukkapenkissä heti kun ilmat viilenevät ja tuulet vihmovat. Syyttelin aiemmin koiria, sillä näitä taipuneita oli vain yhdessä kukkapenkissä, mutta nyt on jokaisessa osa lepoasennossa, joten eiköhän se säiden vika ole nyt sitten. Onneksi siellä on seassa myös niitä perus-darwineita, jotka tönöttävät pystyssä vaikka kuinka sataa ja myrskyää, niin ei ihan kaikkialla kasva tulppaanit maata pitkin  meillä.

Ja nyt kun ulkona en viihdy juuri lainkaan niin on kivaa kun saa sisällä silti nautiskella maljakossa tulppaaniloistostaan, vaikkakin nyt sitten tällai vähän taipuneiden yksilöiden muodossa.

Almost all of my special tulips have bent down during the last days of colder weather and wind. So I've picked them up and put inside in a vase to enjoy the colors and forms since it's too cold even for me to be outside voluntarily.

1 kommentti: