sunnuntai 4. syyskuuta 2022

Vitriinit valoisammiksi

Katseltuani tässä parisen vuotta olohuoneen myrkkykaapin tummia vitriinejä päätin että kyllä se sittenkin ovat paremmat valkoisina, sillä eihän noita aarteita näy tuolta ollenkaan, kun tausta on niin tumma. Kaappi on valoa vasten olohuoneen nurkassa, joka tarkoittaa ettei sinne ikinä päivä paista ja pimeimpinä vuodenaikoina se on hyvin, hyvin synkkä. Ja koskapa siä ei muuanne tässä kämpässä sijoitettua saa (ei yksinkertaisesti ole toista yhtä pitkää seinää missään) niin tehdään siitä valoisampi tässä sitten.

Aloin sutia maalia ensin vain toiseen kaappiin, jottei tarvinnut kaikkia tavaroita purkaa tuolta ympäriinsä kuivumisen ajaksi ja oikein hyvä, että tein niin, sillä maalihan ei tahdo tällaisessa hellekesän kostuttamassa ilmanalassa oikein kuivua täällä. Monta monituista päivää kuivattelin tuota paria ekaa kerrosta, kunnes eilen polteltiin isoa takkaa tuossa vastapäätä ja hupsis, kun kovettui maalipinta sukkelaan sitten.

Ja tänään täräytin sinne pari kerrosta lisää valkoista ja johan alkoi näyttää valoisammalta tässä nurkassa! Maalia saa sutia sinne tosin vielä ainakin yhden kerroksen, sillä tuo vanha petsattu puu tahtoo kuultaa tuolta läpi vielä paikoin, mutta voiton puolella alkaa olemaan jo.

Ja ero edelliseen on kyllä huima. En malta odottaa miltä tuolla sitten näyttää kun molemmat kaapit ovat valkoiset sisältään. Ei tarvitse enää iltaisin arvailla mitä aarteita siellä esillä on.

Decided to paint these glass cabinets white inside so I could better see my treasures inside. Even though the project isn't quite finished yet, the impact is huge in this dark corner.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti