maanantai 26. syyskuuta 2022

Kuivan syksyn kirppislöytöjä

Syyskuu on ollut kirppislöytöjen osalta varsin hyvä, vaikka kierrellä on saanutkin oikein urakalla. Aarteita on kuitenkin kertynyt vähän sieltä täältä vaikka suurimmassa osassa kirppiksiä on tarjonta ollut kyllä melkein yhtä kuivaa kun keli tuolla ulkona; hirveästi tyhjiä pöytiä. Mikähän siinä on, etteivät ihmiset juuri tähän aikaan vuodesta jaksa siivoilla nurkkiaan myytäväksi? No onneksi vähemmästäkin löytää, kun jaksaa vaan kärsivällisesti kierrellä, varsinkin kun käy paikoissa jotka tietää varmasti hyviksi.

Mielessä kyteneeseen valaisinprojektiin löytyi kaunis lisäke näiden vanhojen posliinisten hissisysteemien myötä. Näihin kun yhdistää sitten vielä kauniin kangaspäällysteisen sähköjohdon niin ai että kun tulee nättiä. Nämä löytyivät luottopaikastani Suomen kasarmin aarteista Hämeenlinnasta.

Hämeenlinnasta löytyi myös tämä pieni söpö kynttilänjalka, sen bongasin Oldscoolista ja vanha kukkapiikki tästä omilta nurkilta Tuusulan Femmatorilta. Molempia noista on kiva keräillä eri kokoisina pieniksi läjiksi, ovat sekä hyödyllisiä, että nättejä vaikka missä.

Hyvinkäällä eräänä päivänä poiketessa tarttui mukaani Tingi & Tongi-kirppikseltä söpö vanha rautainen junanumero sekä pöytäliina, josta sain heti vision tehdä tyynyn tai jotain muuta kivaa pehmuketta ensi kesänä asuntovaunulleni. Sen ihana boho-tyyli ja hempeä väri sopii varmasti niiden rottinkikalusteiden kanssa hyvin yhteen. Junanumerot taas ovat vaan niin ihana osa vanhaa rautatiehistoriaa, ettei niitä voi jättää ostamatta, jos hinta vaan on kohdillaan ja tässä oli; se maksoi vain neljä ja puoli euroa.

Ja sitten lopuksi, muttei missään nimessä vähäisimpänä tämä hulvattoman kokoinen vintage messinkijoutsen. Näin sen ensimmäisen kerran jo reilu viikko sitten Hämeenlinnassa Kirpputori Loitsussa, mutten silloin tehnyt ostopäätöstä, kun vaan hipelöin sitä ihastuksissani. Ja nyt viikkoa myöhemmin se oli tullut jo niin pahasti uniinikin, että ajelin eilettäin sen sieltä ostamaan itselleni sitten. Ja onhan se nyt ihan älyttömän komea ja tekee minut valtavan onnelliseksi täällä, joten kannatti käydä.

My recent fleamarket finds include old porcelain lamp parts, small candle holder and a flower spikey thing. The boho looking fabric will be great for my caravan next summer and the old cast iron train cart number is so collectible and this huge brass swan was just a must have after I already left it behind once and started regretting that decision and went back a week later to get it. 

1 kommentti: