sunnuntai 25. syyskuuta 2022

Syyskasveja kesäkukilla höystettynä

Teki hirveästi mieli käydä ostamassa pihalle vähän syyskasveja, mutta kun nuo ruukuissa olevat kesäkukatkin kukkii vielä niin panttasin sitä niin pitkään kun pystyin. Eilen en sitten enää pystynyt pidättelemään vaan kävin hakemassa vähän havua, kanervaa ja hopeaa ja pistin ne sitten yhteen noiden kesäisten kukkasten kanssa, kun nyt kerran siinä vielä ovat.

Koko kesän odottelin, että tuo poutapilvi alkaisi tuosta kasvaa, mutta mitä vielä. Nyt se vasta, kun ilmat ovat jo kylmenneet on alkanut olla elämänsä voimissaan. Olkoot tuolla nyt sitten, kun kerran vielä haluaa ja näyttäähän tuo ihan hauskalta, kun sen seurana on betonikoristeita, lyhty ja hopealanka. 

Himoitsin noita pallotuijia ruukkuun talven varalle ja onnekkaasti niitä löytyi hyvin vielä kukkakaupoista, jotta sain osteltua pari (toista en älynnyt kuvata). Ne toimivat mielestäni yhtä kivasti kun puksipuut, jotka näyttävät aina silmiini niin ihanilta palloiksi muotoiltuna, mutten koskaan saa pidettyä niitä hengissä talven yli. Näiden kanssa pitäisi onnistua paremmin, sillä sietävät enemmän näitä meidän kelejä. 
Ne pitää vaan vielä muotoilla vähän enemmän niiksi palloiksi, mutta sen teen niille vasta myöhemmin, nyt saavat kasvaa vielä jos sillä päällä ovat.

Mutta nyt on kesää ja syksyä sekaisin portaikon asetelmassa ja sehän on ihan jees. Niin se on vielä vähän puutarhassakin, kun osa kasveista vielä ihmettelee, että nytkö se jo pitää alkaa talviteloille laittautua ja pönöttää ihan vihreänä edelleen vaikka ympärillä on iso osa jo aivan keltaista. Mutta mikäs kiire tässä, ei sitä itselläkään ole vielä toppatakkia esille kaivettuna sentään.

Made an arrangement on the front steps outside. Used the last summer flowers that haven't yet noticed that it's not summer any more and combined them with the more traditional fall plants like evergreens and heathers. Looks very pretty to me, even if a little untraditional.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti