keskiviikko 21. syyskuuta 2022

Käsintehty matto

Ah vihdoin voin täällä esitellä tämän uuden maton, jonka tein itselleni pikkumakkarin sängyn vierelle jo kesällä. Minun piti pitää sitä täällä piilossa tovi sillä sen ohje löytyy tänään ilmestyneestä Unelmien Talo&Koti lehden diy-palstalta, jota varten sen tein. Mutta käytössä se on ollut tuolla huoneessa jo valmistumisestaan asti ja se on kyllä niin mukava ja ihana että!

Minulla oli jo pitkään kytenyt ajatus kokeilla itse tehdä tällainen shaggy-matto ja kun tähän tuli tilaus pistin oitis toimeksi. Oli helppo keksiä kuvio, väritys ja käyttöpaikka matolle, kun tässä sängyn vierellä tarvittiin jotain oikein ylellisen ihanaa ja sellainenhan tästä sitten tulikin. Olen ollut tuohon tuossa enemmän kuin tyytyväinen. Aikaahan tämän tekemiseen meni tovi jos toinenkin, mutta suhtauduin siihen kuin villapaidan neulomiseen - eihän sellainenkaan hetkessä valmistu.

Tykkään tosi paljon tuosta tyylistä miten matto käytössä toimii ja sen pinta elää. Mielestäni siinä on tosi paljon samaa fiilistä kuin sellaisissa kalliissa itämaisissa matoissa, joissa pinta on paksu ja muhkea. Kyllä kannatti viettää ne illat sohvalla tätä työtä tekemässä telkkarin katselun lomassa.

Mutta harmillisesti tuota ohjetta en nyt kuitenkaan täällä voi paljastella, sillä sen saatte lukea tuosta uusimmasta lehdestä, joka löytyy siis myyntipisteistä nyt. 

I made this soft rug to be featured in the Unelmien Talo&Koti magazine Diy section. The issue is out now and it includes my instructions on how to make one.

2 kommenttia:

  1. Upea matto ja ihan huippu keksintö, tehdä matto nuin. Mulle tulee tuo lehti, josta näin ohjeen, eilen sitä katselin ja soittelin jo äidillenikin ja kerroin uudesta käsityöstä, jota alamme molemmat kokeilla tehdä. Vaikka ensin yksivärisenä, että oppii tuon solmimisen. Kiitos vihjeestä ja ihanaa syksyä sulle ♥

    VastaaPoista
  2. Kaunis matto! Minä näin tuon lehdessä, olisi kyllä kiva kokeilla. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista