maanantai 30. toukokuuta 2022

Pikkuterassi vanhaan taloon osa II

Tänään saatiin ruuvailtua pikkuterassiin kansilaudat kiinni ja voi sitä riemua kun tuolla pääsi ensi kerran käyskentelemään. Siitä puuttuu vielä ne kaiteet ja sisustukset, mutta silti se on jo jotenkin hirveän kotoisa ja kiva. Se tuntuu hirmuisen tilavalta vaikka onkin ihan vaan pikkuinen ja palaisin jo niin halusta kantaa sinne pihasohvan tyynyineen, vaan vielä pitää tovi malttaa sen homman kanssa.

Mutta mikään ei estä pitämästä siellä jo pienempiä kalusteita ihan vaan, että sinne voi välillä pujahtaa istuksimaan ilta-auringon paisteeseen fiilistelemään sitä mitä tuleman pitää.

Näissä valmiiksi käytetyissä laudoissa on kyllä lookki ihastuttavan kohdillaan tyyliini, mutta pidempään saan ne elämään jos öljyän ne hyvin ensin. Nyt ne ovat siihen hommaan vaan ihan liian märkiä vielä ja täytyy antaa niiden ensin kuivahtaa kunnolla, ennenkun sitä puuhaa voi edes alkaa miettiä.

Porstuan lattian alle pesänsä tehneet pikkukimalaiset eivät olleet järin mielissään terassilautojen ilmestymisestä kotinsa oviaukon päälle, mutta katsoin tarkkaan mistä kulkevat ja jätin sen laudan reippaasti vajaaksi. Eivät siitäkään huolimatta tuntuneet tajuavan, mistä pitikään kulkea, niin laitoin heille tuon pikkukyltin siihen merkiksi ja ei mennyt kauaakaan, kun ne fiksut karvapörriäiset sen hoksasivat ja kulkevat nyt sujuvasti omasta ovestaan ilman turhaa etsimistä.

Nyt olis vielä hirveästi siivoamista, pesua, seinien paikkamaalausta ja rännin korjausta ynnä muuta mukavaa ja tietysti ne kaiteet ja vasta sitten pääsen kunnolla sisustushommiin tässä. Mutta ensin nautitaan muutama sadepäivä välissä ja hommia jatketaan  tässä sitten, kun säätilat sen paremmin sallivat.

Today we put down the boards on the deck frame and now all I need are the railings. But that'll have to wait since it's going to be rainy for a couple of days first. 
I love this already so much, can't believe I didn't want one here years ago.
Also we have a bumble bee hive under the porch floor and they have their door under the wall here. When we put the boards there they got a bit confused of where to go, so I put a little sign over the passage I left for them. They got it right away!

3 kommenttia:

 1. Ihana suhtautuminen kimalaisiin! Ihmiset tuntuvat nykyään pillastuvan kaikista pienistä ötököistä, ja heti ollaan myrkyttämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kimalaisiin (ja kaikkiin muihinkin pölyttäjiin) on syytäkin suhtautua ihanasti! Kiinassa pölyttäjäkato on jo niin pitkällä, että monia ravintokasveja ihmiset ovat jo joutuneet pölyttymään ihan itse, pumpulitikuilla...

   Poista
 2. Ihanaa Pörriensuojelua! Ja ihana pikkuterde!

  VastaaPoista