torstai 19. toukokuuta 2022

Pastellia pintaan

Nyt on nuo aiemmin tuottamani savi-inspiraatiot on raakapoltettu ja pääsin tänään lasitushommiin. Se on aina yhtä riemastuttavaa saada lasti keramiikkaa uunista ja pääsee värittelemään niitä lasitteella siten, kun niitä muovaillessa jo suunnitteli. Nyt kun minulla oli tällainen vähän kukkaisempi fiilis noita muotoja tehdessä piti tietenkin lasitteidenkin olla enemmän sen mukaiset.

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut jostain kivasta vaaleanpunaisesta lasitteesta ja kun sellaisen siveltävänä versiona löysin oli se tietenkin ensimmäinen, jota piti kokeilla. Se näyttää purkissakin jo tosi ihanalta, vaikka tämä ei ole se lopullinen väri, joka uunista sitten polton jälkeen ulos tulee. Mutta jos oikein hyvä säkä käy, ei se tuosta ihan hirveästi poikkea, mitä nyt kiiltävämpi tietysti sitten on.

Sitä oli hauska läästiä astioiden pintaan ja vaikka touhu näyttää aina kovin sottaiselta ja epäsiistiltä, kun esineisiin tulee paksut kerrokset lasitetta, kaikki sulaa uunissa kuitenkin tasaiseksi ja lopputuloksesta tulee kauniin kiiltävä pinta.

Ja kun tällaiseen pastellilinjaan lähdettiin sitten, niin testailin myös vähän jäänsinistä ja vanhaa vihreää (siitä ei ole kuvaa) osaan tuotoksistani, jotta on sitten kivoja väripareja mitä yhdistellä keskenään. Tässä kulhoa, kynttilänjalkaa ja tuossa siveltimen vierellä kahvin tai teensuodatin. (Ja tuo pyöreä lätkä on vain värimalli tästä lasitteesta, jonka liimaan sitten lasitepurkin kylkeen, jotta muistan miltä se poltettuna näyttää.)

Ja lopuksi tätä lemppariani, eli hyvin rautaoksidipitoista (siksi punaista nyt) basaltinharmaata, josta polton jälkeen tulee mielestäni ihanin harmahtavanruskea pinta, joka sopii ihan täydellisesti tämän hauskan korallikulhon pintaan. 

Nyt en millään malttaisi odottaa, että näen näitä töitäni valmiina, mutta poltot ottavat oman aikansa ja täytyy tyytyä nyt kärsivällisesti vain odottamaan ensin, mutta ei siihen onneksi ihan hirveän kauaa enää mene.

Got my first batch out of the bisque fire and had so much fun using my new pastel colored glazes on them. Can't wait to see what they'll look like when finished.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti