sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Kesä kukkasilla

Kyllä nyt on kevät tänä vuonna ollut niin oikukas ja myöhässä, että piti lähteä etsimään sitä kukkakaupoista, kun oman pihan penkeissä ei juuri kukkaloistoa näy. Osasyy siihen on tuo märkääkin märempi syksy ja runsasluminen talvi, joka hukutti viime syksynä istuttamistani sipuleista suurimman osan ja toinen syy nämä viileät ilmat jotka ovat pitäneet perennat ja muut vielä tiukasti sykkyrällä maan pinnassa penkeissään. Onneksi taimistot ovat jo auki ja ihanaa kukkaloistoa saa ruukkuihin ostamalla, eikä tarvitse tyytyä odottelemaan kevään etenemistä enää hetkeäkään.

Olihan minulla entuudestaan jo muutama orvokki, laventeli ja lemmikki, mutta halusin jotain oikein kunnolla kesäistä joten ostelin lisäksi sekä näyttävää, että tuoksuvaa sekaan ja pistelin kaikki ruukkuihin yhteen ryppääseen kasvihuoneen nurkalle. Nyt kelpasi pörriäistenkin tuossa vierailla, mitä nyt tällä tuulisella ilmalla pystyivät tuolla tänään lentämään. On heliotrooppia, hortensiaa ruukkuihin istutettuna ja akileijaa ja lehtosinilatvaa, jotka odottelevat ruukuissa säiden lämpiämistä ja pääsevät sitten kukkapenkkeihin pysyville paikoilleen. Joukossa on myös yksi oregano ihan vaan siksi, kun pitäähän niitä syötäviäkin tässä jo ruveta suunnittelemaan.

Tätä hortensiaa en voinut vastustaa, kun sen kukkien muoto oli niin erikoinen ja väri lähes syötävän herkullinen. Just ihanasti vähän hentoa pinkkiä ja vaaleaa lilaa sekaisin tekee siitä unelmaisen ihanan näköisen. Kerkesin jo unohtaa tämän tarkemman nimen ja se nimilappukin hautautui niin syvälle roskikseen, etten sitä ilkeä sieltä enää kaivaa, mutta haitanneeko tuo.

Nyt näitä pitää vielä orvokkeja lukuunottamatta jumppailla illaksi sisätiloihin kasvihuoneen tai porstuan suojaan ja aamulla taas ulos, jos säät vain sallivat, mutta on se sen arvoista kun ainakin yhdessä kohtaa puutarhaa on jo ihan kesä sitten.

The spring is coming along so slowly that I needed to go get some flowers from the nursery to get to enjoy some summer vibes already. 

2 kommenttia: