tiistai 24. toukokuuta 2022

Pikkuterassi vanhaan taloon osa I

Meillä on tässä talon kyljessä porstuan vierellä sellainen paikka, johon emme ole oikein mitään järkevää koskaan keksineet laittaa. Siinä on liian hiekkaista ja kuivaa kasvattaa mitään muuta kun rikkaruohoja ja se on kukkapenkiksi vähän turhan nurkassa piilossakin. 

Pari vuotta sitten aloin kuitenkin miettiä, että josko siihen sittenkin pitäisi rakentaa joku pikkuinen terassi. Olin aina ollut vähän sitä vastaan, että tässä talomme kyljessä joku terassi olisi, sillä en näe sellaista uudenkarheaa puulavaa mitenkään sopivana tähän ympäristöön, mutta viime talven aikana alkoi päässäni muhia suunnitelma siitä, että millainen pitäisi tällaisen vanhan talon terassin olla, että se näyttäisi mieleeni oikeanlaiselta ja sitä lähdettiin tässä nyt sitten rakentamaan.

Ensin siihen pitää tietenkin tehdä perustukset ja runko ja meillä molemmat tulee vähän niin kuin samaan aikaan. Uusi rakennusjärjestys vapautti alle 50cm korkeat terassit lupamenettelystä, joten oli helppo päättää että terassista tulee, just karvan alle sen korkuinen. Muut mitat määräytyivät sen mukaan mitä tuossa ympärillä on, eli nuo pari puuta saneli tuon vinon kohdan ja seinät, porrastasanne ja ikkuna määrittivät loput. Kovin iso tästä siis ei ole tulossa (noin 2,5 x 2,6m), mutta pienestähän tulee vaan sitäkin söpömpi. 

Emme oikeasti ole mitään rakennusihmisiä eikä oltu koskaan mitään terassia tehty saati tiedetty semmoisen tekemisestä juuri mitään. Minä pistin googlen laulamaan, katselin vähän youtube-videoita, piirtelin suunnitelmat ja sitten vaan ryhdyttiin toimeen. Matkan varrella kyseltiin vähän neuvoja yhdeltä terasseja rekentaneelta ystävältä ja tehtiin vaan ja nyt näyttää siltä, että ihan oikean terassin näköinenhän siitä on syntymässä.


Ja nyt kun tuo runko on tuossa, niin mietin, että miksi emme tehneet tätä jo vuosia sitten sillä niin kivasti tuo tuohon lokoseensa istuu. Mukavasti alkaa kukkapenkkikin näyttää niin paljon ryhdikkäämmältä, kun taustalla ei ole enää sitä ankeaa autiomaata. 

Huomenna valetaan vielä anturat kiinni ja sitten sen pitää kuivua rauhassa muutama päivä ennen kun jatkamaan päästään, mutta voi että kun olen nyt innoissani tuosta. Siitä on tulossa kyllä niin hauska pikkuterassi sitten kun sen valmiiksi saamme.

We have this bare patch beside the house that I haven't been able to use properly for anything. Two years ago I started thinking of building a little wood patio there, but needed to figure out the right style for it first. I want it to blend in with this old house and garden and it doesn't have to be that big. As long as it's usable and fills that empty void between the house and the flower bed. And as you can see, even with just the frame there, it might just do that.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti